Tallers saludables

Avui, durant tota la tarda, hem estat fent Tallers Saludables amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Dietètica davant de les columnes de l’amistat; contra tot pronòstic, ha estat l’última activitat de la 8a Setmana de la Salut.

Els estudiants de dietètica ens han preparat tres tallers diferents: Pels elefants d’EI3 han fet el de “Snack saludable i esmorzar saludable”. Pels gegants d’EI4 “Esmorzar saludable” i “llegums”. I pels dracs d’EI5  “Llegums” i “snack saludable”.

Us detallem una mica en què consistia cada taller:

SNACK SALUDABLE
No només és important que els nens mengem verdura, sinó que veiem als adults menjar-ne. Així que, els estudiants de dietètica ens han proposat un joc per veure fins a quin punt estem familiaritzats amb els grups d’aliments i perquè aprenguem a discernir si són bons o no per la salut. Ens han ensenyat fotos d’aliments i ens han preguntat si crèiem que són sans o no. Ens ho han acabat explicant ells, de manera senzilla i entenedora. Amb aquesta activitat hem après a identificar quins quins aliments poden ser sans pels nostres esmorzars i berenars i quins no ho són tant.

ESMORZAR SALUDABLE
Per començar, ens han preguntat què mengem per esmorzar i hem reflexionat sobre si els aliments que anàvem dient són saludables o no. A continuació, ens han repartit diferents cartrons amb imatges d’aliments sans i no tan sans per esmorzar. Ens els hem penjat al coll amb una corda com si fos un collaret. Tot seguit, ens han fet sortir d’un en un perquè cadascú veiés l’aliment que mostrava el seu company. Un dels dinamitzadors s’ha penjat un cartró verd (saludable) i s’ha posat al capdavant d’una fila , i un altre un cartró vermell (no saludable) i s’ha posat al capdavant d’una altra fila per diferenciar els aliments saludables dels no saludables.  Entre tota la classe hem hagut de decidir si l’aliment era indicat o no per esmorzar i l’infant que portava l’aliment s’havia de col·locar a la fila adequada. Després del joc, ens han repartit el berenar.

LLEGUMS
L’objectiu d’aquest taller era parlar-nos de diferents llegums per fomentar-ne el seu consum. Primer de tot, ens han fet preguntes com ara
– sabeu que són els llegums? En coneixes algun?
– en mengeu? Quins?
-us agraden?
-de quin color són?
A continuació, hem fet grups, cadascun dels quals hem batejat amb un nom de llegum (cigró, llentia i mongeta).
I hem fet dos jocs:
-Toca- Toca : L’activitat consistia en ficar la mà dins d’una caixa per un forat i només amb el tacte havíem de deduir
de quin llegum es tractava.
-Joc del mocador: el típic joc del mocador però enlloc de jugar-hi amb números teníem noms de llegums: llentia, mongeta, cigró, pèsol, azukis, cacauet.
Per últim, n’hem fet un tast: ens han ofert un humus de cigrons sucat en una pastanaga crua en forma de bastonet. Boníssim!

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading