Taller de lectura i escriptura a EI5: fem un conte

Els dracs hem començat el taller de lectura i escriptura treballant una forma literària molt interessant per a nosaltres: el conte. Dins de cada classe hem fet dos grups: el de “la goma” i el del “llapis”, de manera que quan sortim de la classe per anar amb la Roser ho fem amb només mig grup.

Amb cadascun dels 6 contes que hem fet (2 a EI5A, 2 a EI5B i 2 a EI5C) vam començar fent un treball de llengua oral inventant-nos una història entre tots, i un cop inventada, la vam “teatralitzar”: cada infant  feia d’un dels personatges, i es movia i parlava com ells. Després, la Roser, va escriure el conte en un full amb lletra deslligada, perquè per a nosaltres era massa feina! Una de les coses que vàrem aprendre és que és molt important que els contes tinguin un inici i un final: “Vet aquí una vegada hi havia…” “i vet aquí un gat i vet aquí un gos aquest conte ja s’ha fos”.

El segon pas que vàrem fer va ser il·lustrar el conte, dibuixant els personatges principals i els paisatges on succeïa cadascuna de les històries. En aquest cas cadascú va fer un petit dibuix.

I també vam fer l’exercici de pensar un títol que definís la història que havíem explicat.

Vam aprofitar el títol per picar-ne els cops de veu (les síl·labes)

Al final de tot, cadascun dels autors del conte vam escriure el nostre nom perquè tothom que el llegeixi sàpiga que nosaltres en som els autors.

       

Aquests són tots els contes que vam escriure. Si els llegiu, podreu deduir quins són els temes que més ens apassionen… D’animals no en falten mai!

 

“Creo que los cuentos de hadas, los viejos y los nuevos, pueden ayudar a educar la mente. El cuento de hadas es el lugar de todas las hipótesis.” GIANNI RODARI

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading