Start up: l’anglès a i3

Aquest curs, amb els infants d’I3, començarem a familiaritzar-nos amb la llengua anglesa. Mica en mica anirem aprenent vocabulari referent a temàtiques molt properes en el nostre dia a dia: els colors, l’escola, els animals del zoo i els transports; també parlarem del temps meteorològic que fa, dels números de l’1 al 5, treballarem els hàbits d’higiene, algunes emocions, ens aproparem als diferents projectes que vagin sorgint durant el curs… Tot això ho farem sobretot a través de jocs, contes i cançons, interaccionant amb la mestra d’anglès una estona cada dia.  Com que sabem que us agrada participar del que fan els petits a l’escola, volem compartir amb vosaltres algunes de les cançons o històries que podem trobar a internet i de tant en tant fem servir a l’aula. L’objectiu d’aquest “post” és que des de casa pugueu consultar i compartir amb els vostres petits el que fem durant els primers mesos. Ja us avisem d’avançat que pot ser que n’afegim alguna a mesura que passa el temps i anem actualitzant aquesta entrada al blog.

Amb aquesta cançó aprenem a dir “good morning” :

I si ens veiem a la tarda,  mentre diem “hola” juguem a fer algunes accions en moviment:

Quan s’acaba la classe, amb la primera de les cançons que apareixen en aquest vídeo aprenem a dir adéu i fins la propera!

 

A més de saludar-nos uns als altres i acomiadar-nos, també aprenem a demanar els noms dels companys i a dir quin és el nostre:

Mica en mica comencem a mirar quin temps fa i ho marquem en una roda que tenim a l’aula expressament per aquest objectiu. A alguns ens agraden els dies assolellats, a altres ens agrada que plogui  per poder fer servir el paraigües…

Els primers colors que aprenem són el “blue”, “red”, “yellow” i “green”. Però també anem introduint els nom d’altres colors amb aquestes cançons. Cantant, aprenem els conceptes més ràpidament!

I també comencem a aprendre els números de l’1 al 5 amb aquestes cançons tan divertides:

Per la tardor, les fulles d’alguns arbres cauen. Es tornen “yellow”, “red” and “brown”, i nosaltres ho expliquem cantant:

I per Halloween, amb la cançó del Jack o’lantern, comencem a conèixer algunes de les emocions que sentim:

Finalment. quan és hora de fer un cercle per explicar un conte, fer un joc, o cantar una cançó. ens ajudem tot cantant:

En referència al programa SI, treballem els estats d’ànim mitjançant un conte. En ell el Càrdio sent diferents emocions: està content quan fa sol i pot anar al parc, s’enfada quan fa mal temps i s’ha de quedar a casa, es posa trist quan està sol… : happy, sad, angry, scared. Relacionat amb la música, descobrim que algunes cançons tenen melodies tristes, altres ens fan posar contents i ens donen energia, altres ens poden arribar a fer sentir por encara que no veiem cap imatge d’un personatge temible, o fins i tot ens fan recordar una situació en què algú està enfadat. Després d’escoltar quatre fragments de melodies diferents, posem a prova el nostre cos i veiem com reacciona:

També visualitzem el següent vídeo i deduïm que els passa a cadascun dels personatges que hi surten:

Més endavant, publicarem un altre post explicant què fem a partir de Nadal aproximadament.

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading