Revisions optomètriques als infants d’EI5

Com ja sabeu, és en l’etapa d’educació infantil quan s’inicia i es desenvolupa el procés d’aprenentatge de la lectura i l’escriptura. Tenint en compte que la visió és el sentit que ens aporta el 80% de la informació que rebem, resulta evident que en qualsevol procés d’aprenentatge el mal funcionament del conjunt del sistema visual pot representar un obstacle important per desenvolupar-se correctament. Per tant, per no trobar entrebancs en aquest procés, el sistema visual ha de funcionar al 100%.

La visió ha de permetre al nen/a rebre la informació de manera nítida, còmode i eficaç a qualsevol distància i durant períodes llargs de temps. No n’hi ha prou que el nen tingui uns ulls sans, sense cap patologia i que l’agudesa visual de lluny sigui del 100%, ja que hi ha diversos problemes en el sistema visual que n’afecten el rendiment i que poden donar a lloc a dificultats en la lectura, degut a la gran relació que hi ha entre la funció visual i l’habilitat lectora.

És en aquest sentit que l’escola fa anys que  organitza, amb col·laboració de “centreÒpticdelbages”, la realització d’un examen visual que té per objectiu fer una primera valoració sobre la possibilitat que existeixin problemes visuals o algun risc a desenvolupar-los, i així poder prevenir abans que interfereixin en l’aprenentatge de l’infant.

El fet de ser conscients de la importància de la visió en el procés d’aprenentatge i, tenint en compte el moment en el qual es troben els vostres fills/es en el seu procés educatiu, fa que aquesta revisió tingui una gran importància, tant per valorar possible defectes refractius com per relacionar determinats signes i/o símptomes amb hàbits visuals inadequats.
Les proves, que es van dur a terme la setmana del 14 d’octubre, no són en cap cas invasives, sinó que s’ha avaluat la QUANTITAT (quant hi veuen?) i la QUALITAT (com ho fan per veure-hi?). S’han fet de manera gratuïta i s’han realitzat a l’escola mateix, amb una durada d’uns 8-10 minuts per infant. Això, sí, amb prèvia autorització de les famílies.

Com que vosaltres sou els que coneixeu millor els vostres fills, també s’ha tingut en compte la informació que heu fet arribar a través d’una enquesta en què se us demanava si heu percebut que en algun moment que hi ha un endarreriment en l’aprenentatge, si heu observat hàbits diferents als dels altres infants a l’hora de fer tasques de visió propera, si el vostre fill o filla refusa tasques, jocs i hàbits de prop, si es frega els ulls… Aquesta informació també ha arribat a “centreÒpticdelbages” des de l’equip de mestres de l’escola que observem els infants en el seu dia a dia.

 

Perquè us en pugueu fer una idea, aquest és un exemple dels informes que s’han entregat a les famílies de cada infant:

 

 

 

 

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading