Recollim el nostre premi Baldiri Reixac al Romea

Ahir diumenge, l’equip de mestres de Parvulari, acompanyades pel director pedagògic de l’escola -el Jordi Vilaseca- vam anar al teatre Romea de Barcelona a recollir un dels 25 premis Baldiri Reixac que atorgava la Fundació Carulla en l’apartat “experiències en grup”. A més dels d’aquest apartat, també es van atorgar deu premis a escoles, sis a projectes d’estímul per a mestres, professors i altres agents educatius i també cinc a alumnes. Enguany se celebrava la 41a edició d’aquests premis, i l’acte va ser presentat per Roger de Gràcia i Judit Martínez. El projecte premiat era el que molts de vosaltres ja coneixeu “Cor Gran i les cultures del món”.

Pel que no ho sabeu, els premis Baldiri reconeixen, impulsen i fan realitat projectes educatius que donin resposta als reptes de l’educació del s.XXI. Perquè, és amb la cultura i a través de la cultura que podrem transformar l’educació i la societat. Premien les escoles amb amb voluntat transformadora, als mestres compromesos i innovadors i als alumnes curiosos i creatius.

Els Baldiri treballen perquè les escoles i els professionals de l’educació siguem millors a l’hora d’encarar els nous reptes educatius. Reconeixen, impulsen i fan realitat projectes educatius que donin resposta als reptes de l’educació del s. XXI, que s’enfrontin al fracàs escolar i a la desigualtat educativa, que impulsin les noves competències, que generin oportunitats, que eduquin en la solidaritat o la inclusió social. I que tot això, ho facin posant la cultura, la creativitat i la llengua al centre del seu projecte. Perquè és amb la cultura i a través de la cultura que podrem transformar l’educació i la societat, i construir un país més obert, cohesionat, integrador i equitatiu.

Com a equip, estem molt contentes i orgulloses d’haver portat a terme el projecte “Cor Gran i les cultures del món”. Cor Gran ha estat un projecte que ha marcat un abans i un després. Un projecte que per damunt de tot ha estat viscut intensament. Ha honorat i donat lloc a totes les cultures del parvulari profundament i així ens ho heu fet arribar les famílies amb els vostres agraïments . L’escola estava plena de somriures, llàgrimes d’emoció, colors, olors, gustos, danses, cançons. Tanta riquesa cultural era una autèntica explosió per a tots els sentits. Un projecte que ha obert la mirada, el pensament i el cor a infants, famílies i mestres: donant valor a la nostra cultura i a la d’arreu del món…La diversitat ens enriqueix! Un projecte que l’escola repetirà cada tres anys, amb nous matisos i colors, perquè cap infant perdi l’oportunitat de reforçar el seu sentiment de pertinença, donant força a les seves arrels familiars i culturals i obrint-se i agraint les del seu país d’acollida, Catalunya.

Gràcies per ser-hi!

En aquest vídeo veureu un petit resum del que va ser l’acte. Si us hi fixeu, veureu la Carme i la Maria recollint el diploma i la Carlota i la Maria dient-hi la seva en el vídeo on mestres, i alumnes defineixen què vol dir ser Baldiri; al final de tot, els crits d’alegria d’un equip molt content i satisfet:

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading