Orientacions i recomanacions per aquests dies a casa.5a part

Bon dia, en aquest vídeo sentireu la introducció de tot allò que us proposem en relació a la Pasqua, la Setmana Santa i les caramelles:

 

Com que l’últim dia que vam anar a l’escola us vàrem demanar que escoltéssiu i aprenguéssiu les cançons que volíem cantar enguany per les caramelles i us en vam enviar els enllaços corresponents, ara us demanem que us animeu a cantar-les amb la Núria. Les tutores us hauran fet arribar un cançoner perquè pugueu seguir la lletra de les cançons. Els elefants podeu resseguir el títol de cadascuna d’elles, i els gegants i els dracs l’haureu d’escriure solets. Bé, us poden ajudar les famílies o el podeu buscar en aquest vídeo per copiar-lo:

Una de les cançons,  la de la Marieta cua-curta, es pot ballar. Abans de mostrar-vos com es balla, però, us convidem a conèixer el conte del Tabalet, que era el fill de la Marieta cua-curta:

I així és com es balla la dansa; en aquest vídeo surten uns companys que ja estan a Primària:

Per Setmana Santa és habitual que els padrins i padrines comprin la mona als fillols i les filloles. Però la mona també la podem preparar a casa; igual que altres receptes típiques com ara les garlandes, els ous de xocolata o els bunyols de Quaresma. Aquí us en deixem les receptes perquè les aprengueu a cuinar:

Us agradaria fer “atelier” amb uns ous i una mica de pintura? Les mestres us ensenyem diferents maneres de decorar un ou de Pasqua:

I un dels jocs típics de Setmana Santa, és jugar a buscar els ous que els adults amaguen pel jardí o per tots els racons de la casa. Mireu, mireu:

En el següent vídeo, les mestres d’EI4 ens expliquen com ballar el ball de bastons “el virolet” i ens van donant, una a una, les instruccions que hem de seguir. I en el següent vídeo teniu la música que necessitareu per ballar tots els passos. Haureu de demanar a algú de la vostra família que us faci de parella!

 

I, perquè us en feu una idea, aquest és un exemple del ball, fent servir uns altres passos, quan el vàrem ballar en el festivalet de “Cor Gran i les cultures del món” el curs 2017-2018:

I això és tot, que passeu una bona setmana!

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading