Orientacions i recomanacions per aquests dies. 6a part

Bon dia nens i nenes! Durant aquests dies de Pasqua les mestres ens hem estat trucant per preparar-vos algunes activitats amb les que pugueu seguir gaudint i aprenent. Mireu, algú ens va fer una foto mentre parlàvem! 😉

Hem decidit  que, com que ja portem unes quantes setmanes a dins de casa, estaria bé saber més coses sobre el lloc on estem les 24 hores del dia: casa nostra. Però, escolteu, no us penseu que totes les cases són iguals! En aquest vídeo us expliquem moltes de les diferències que hi ha entre les cases, els pisos o els apartaments on vivim.

1-PROJECTE: LA CASA

2-PLÀNOL

Després de veure aquest vídeo, us convidem a que feu una observació exhaustiva de casa vostra, i després, prenent com a referència *el plànol que us enviem per correu electrònic (document 2), dibuixeu el de casa vostra. Penseu a dibuixar-hi les diferents habitacions, les portes, el balcó…

3.HÀBITS I RUTINES. TASQUES A FER A CASA

En el següent vídeo, l’Anna, la Carme i la Mercè ens expliquen com podem col·laborar en les tasques de la llar. I ho fan des de les diferents estances: la cuina, l’habitació…

 

En realitat hi ha un gran ventall de tasques de la llar de tipologia molt diversa, que comporten diferents graus de dificultat i que es duen a terme en franges horàries molt variades. En el següent quadre, que hem trobat al blog paresimares.cat , podem veure de manera orientativa algunes de les tasques que podem fer a cada edat per tal que quedin més repartides i s’alleugereixi la càrrega als pares i mares. Si ens impliquem en les tasques de la llar serem membres actius i participatius de la comunitat familiar:

4.LECTURA I ESCRIPTURA: “CONTE LA RÍNXOLS D’OR”

*Per fer el treball de lectura i escriptura heu rebut tres documents via correu electrònic: un sobre lectoescriptura (document 4a), un del conte escrit amb lletra majúscula (document 4b) i un altre del conte escrit amb lletra minúscula (document 4c).

5.MATEMÀTIQUES.LES MESURES I LLISTA TELEFÒNICA.

*Trobareu adjunts en el correu electrònic la taula de doble entrada per mesurar el mobiliari (document 5a) i el document per fer l’agenda familiar (document 5b).

6. LABORATORI DELS PETITS SAVIS: EXPERIMENTS

7.ATELIER. Des de l’atelier us presentem unes propostes. Mireu les fotos d’aquests edificis i aneu-vos inspirant per fer les tasques que heu rebut a través del correu electrònic (document 7):

8.ENGLISH.FROM MY BALCONY…

La Núria ha sortit al balcó del seu pis per enregistrar i explicar-nos quins són els elements que veu des d’allà. Ens parla d’elements de la natura com ara plantes i animals, persones fent diferents activitats, diferents mitjans de transport… En el vídeo ens convida a fer el mateix que ha fet ella però fent servir aquell vocabulari que nosaltres coneixem. Que no és poc! Podrem dir… From my balcony, I can see the yellow sun, and a brown dog, per exemple. Si us animeu us podeu enregistrar com ha fet ella i fer-nos arribar el vídeo. No cal que sigui tan llarg com el seu!

I aquesta no és l’única activitat que us proposem des de l’àrea d’anglès. També heu rebut *unes tasques per escrit via correu electrònic (document 8) per treballar les parts de la casa i repassar els colors, els números…La Laia us explica com fer-les tot seguit:

9.JOC: EL PIS DE BAIX ES MOU. Us hem proposat un joc semblant al joc de l’oca. Nosaltres us ensenyem el que hem creat entre totes, però vosaltres podeu inventar-vos-en un a partir dels exemples que veureu. Hem fet les caselles dibuixades en fulls DINA-4 perquè els pugueu repartir per casa.

Però si voleu també podeu fer servir el taulell de més avall on hi són totes recollides. *Trobareu les instruccions per jugar (document 9a) i el taulell de joc (document 9b) al correu.

10.CALENDARI SETMANAL: us volem proposar una manera de fer-vos un horari per ajudar a organitzar les activitats de tota la setmana. Si el voleu fer igual, necessitareu *les il·lustracions que heu rebut per correu electrònic (document 10):

 

ALTRES PROPOSTES:

1.Per aquelles famílies que vulgueu més idees i activitats per fer, us recomanem un blog que ha creat expressament per l’època de confinament una mare, mestra i pedagoga, la Nati Bergadà. Us animem que aneu a la pàgina d’inici i us en feu seguidors. Així cada setmana anireu rebent les seves propostes, que acostumen a ser variades. Tant parla de ioga o acrosport, com proposa endevinalles, jocs de taula, reptes variats, experiments.

https://maresipares.cat/blog/

2.Un altre blog amb un munt d’activitats per fer és del de “totnens”: de cuina, manualitats, vídeocontes, imprimibles…

INICI

3.Per altra banda, us volem explicar una iniciativa de caire musical que hi ha prevista a les escoles i instituts de Catalunya al mes de juny.” DONA LA NOTA, encara hi som a temps ” és una iniciativa que pretén que nens i nenes, nois i noies dels centres educatius de Catalunya prenguin consciència sobre el moment que vivim d’emergència climàtica i ambiental, i participin de forma activa en el seu entorn més proper. En la mesura del que sigui possible, el proper dia 5 de juny de 2020 a les 11 del matí, coincidint amb el dia Mundial del Medi Ambient, està previst que tothom surti a cantar aquesta cançó als patis, carrers, places dels diferents territoris de Catalunya i arreu del món. Des del parvulari no pretenem que aprenguin la cançó -una mica complicada per aquestes edats- però sí que us convidem a escoltar-la amb la família i parlar de les  imatges que es veuen al vídeo, del contingut de la seva lletra, lligant-lo amb la temàtica del projecte d’enguany  “salvem el nostre planeta terra”:

 

 

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading