Orientacions i recomanacions per aquests dies.15a entrega

Comencem nova setmana i amb ella -ja ho sabeu- arriben noves i variades propostes!

1.YOGA

Recordeu que la Jànhavi (mare de l’Aleix d’EI5) va venir a fer una classe de yoga amb nosaltres durant la Setmana de la Salut? Doncs ara té l’amabilitat de compartir el conte que va inventar i ens va explicar -“L’illa màgica”-, per tal que puguem practicar les diferents asanes amb ella i el mateix Aleix des de casa, a mesura que anem escoltant tot el que va passant a la història. Recordeu que les asanes són postures concretes que recorden a cadascun dels elements del conte: la lluna, el llibre, el vaixell, l’arbre…

Abans de posar-vos-hi, ella us recomana buscar un lloc agradable i un moment del dia tranquil i portar roba còmode per poder gaudir més de la sessió:

 

2. AUTÈNTICS INVESTIGADORS

Aquesta setmana ens hem proposat convertir-nos en uns autèntics investigadors. Els investigadors, per no perdre’s cap informació necessiten documentar-se bé, i és per això que abans de posar-nos a investigar us proposem construir una càmera fotogràfica. L’Andrea en aquest vídeo us explica com fer-ho! No hi ha un sol model de càmera possible, sinó que cadascú se la pot personalitzar com vulgui. Més avall veureu fotos d’altres models de càmera que també hem construït les mestres:

Un cop tingueu a punt aquesta càmera tan xula, podeu portar a terme les següents propostes: (les trobareu més ben explicades i concretades al *document 2 que heu rebut al correu electrònic)

a) buscar figures geomètriques en els objectes, edificis i mobiliari urbà del vostre barri: no serà difícil trobar quadrats, triangles, cercles, rectangles… Després els podreu “dibuixar” en un geoplà. No en teniu? Cap problema, el podeu fabricar o podeu fer servir les plantilles que us hem fet arribar.

b) trobar cinc cartells de botigues, bars, restaurants… de mides, colors, i tipologies ben diferents unes de les altres. I, per què no… podeu dissenyar el vostre propi cartell d’una botiga! Què hi vendríeu a la botiga, com l’anomenaríeu? De quin color pintaríeu les lletres…?

c) aquesta vegada us heu d’aturar i pensar en aquelles imatges que us aneu trobant que més us criden l’atenció: o bé perquè són curioses, o perquè són una nova descoberta o perquè les hem après a valorar amb la situació que hem estat vivint. Feu una foto i expliqueu-nos per què heu triat aquesta imatge i no una altra.

COMPARTIM-LES! Els coneixements ens fan més savis! Recordeu que les podeu penjar a l’stories de l’instagram i etiquetar-les amb #confinamentparvularipisdebaixjoviat i @escolajoviat

3. CONEIXEMENT DEL MEDI: DESCOBRIM LA CAMAMILLA

Coneixeu aquesta flor tan bonica? És la flor de la camamilla. En el *document 3 us expliquem una proposta que té a veure amb aquesta flor que té tantes propietats. Necessitareu ganes de passejar pel bosc, un cistell i la companyia de la mare o del pare. Gaudiu de l’experiència en plena natura!

Per si hi voleu fer una ullada, aquesta pàgina web és la que ens ha inspirat a fer-vos aquesta proposta

4. EXPERIMENT: ELECTRICITAT ESTÀTICA

En l’experiment d’aquesta setmana parlem de l’electricitat; i concretament, posem a prova l’electricitat estàtica. Aconseguireu que els cabells se us posin de punta!

5. MATEMÀTIQUES:

A-REGLETS NUMÈRIQUES:COMPOSICIÓ DE NOMBRES.

La setmana passada la Mercè ens va ensenyar com fabricar les nostres pròpies reglets numèriques. Aquesta setmana ens demostra com fer-los servir per practicar la composició dels nombres.

B-Per a les nenes i nens d’EI5 us volem presentar una aplicació molt interessant per practicar les matemàtiques. S’anomena BMATH i està pensada perquè els infants millorin les matemàtiques a través del joc. Si cliqueu en el següent enllaç us la podreu descarregar al mòbil, la tauleta o l’ordinador

Descarga plataforma bmath

Els passos a seguir són: descarregar l’aplicació, registrar el nom del nen o nena, i escriure que va a EI5.

L’aplicació està pensada per poder-hi jugar com a màxim entre 10 i 15 minuts al dia. S’han de resoldre problemes, es practica la numeració, el càlcul, les mesures, la capacitat de raonament, el pensament lògic… a través d’activitats interactives molt divertides.

6. ENGLISH

-Aquesta setmana podreu escoltar l’última història del curs: “Ted and Dana visit the doctor” a EI3, “Ted and Dana in the city” a Ei4 i “Ted and Dana on the beach” a EI5. Feu-ho més d’una vegada per anar-vos-hi familiaritzant. Haureu de mirar-la a l’enllaç que us fa arribar la tutora via correu electrònic.

-A més -i també per correu electrònic- us fem arribar un memory com el que us vam enviar amb la 3a història amb tot el vocabulari que hem estat aprenent durant les últimes setmanes ( *veure document   ). En el cas d’EI3 i EI4 podeu imprimir dues còpies del mateix document, mentre que en el cas d’EI5 podeu escollir fer un memory de només imatges o bé d’imatges i paraules. Com més us agradi!

-També us convidem a repassar la cançó que us vam dir la setmana passada (the body a EI3, more numbers a EI4 i the weather a EI5) i també aprendre la segona cançó, que trobareu als tracks 19  i 20 del vostre CD:

A EI3: Tommy thumb

A EI4: The train

A EI5: Ice-cream

-Les fitxes que us recomanem fer aquesta setmana són les següents. Recordeu que les  mestres  tutores ja us van enviar les contrasenyes per accedir al llibre virtual de cada curs. Per fer algunes de les fitxes, haureu de seguir les instruccions que us dona en un vídeo la mestra d’anglès.

EI3: “LISTEN AND COLOUR”( en el correu electrònic adjuntem l’enllaç d’un vídeo per fer-la )

EI4: “LISTEN AND MATCH”, “CIRCLE” I “PREPOSITIONS” ( en el correu electrònic adjuntem l’enllaç d’un vídeo per fer-les )

EI5:  “READ AND COLOUR”, “LISTEN AND MATCH” I “CIRCLE” (en el correu electrònic adjuntem l’enllaç d’un vídeo per fer les dues últimes)

– Finalment, us deixem amb les últimes frases i estructures de les que fem servir diàriament en les classes d’anglès que hem preparat per a vosaltres:

7. PASSATEMPS

Aquesta setmana tornen els passatemps (veure *document 7): sopes de lletres, unir animals amb les seves ombres, sudokus, buscar les diferències, completar dibuixos amb les parts que falten, seguir la sèrie numèrica, pintar…N’hi haurà per a tots els gustos!

I així és com comencem la primera setmana de Juny! Endavant!!!!

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading