Orientacions i recomanacions per aquests dies. 14a entrega

PROJECTE: EL BARRI

Ara que ja coneixem a fons casa nostra i sabem que existeixen altres tipologies de llocs on viure, farem un pas més i sortirem a descobrir el nostre barri.

Coneixerem el nostre entorn urbà i, més específicament, començarem amb les seves obres d’art:

1.STREET ART

A Manresa hi ha molts artistes que han deixat empremta a les parets i murs de la ciutat; aquest moviment s’anomena STREET ART. Us volem animar a que a partir d’ara us convertiu en caçadors d’aquestes obres d’art  i ens mostreu les pintures, murals… del vostre barri, poble o ciutat. Hi podeu arribar caminant, corrent, amb bicicleta o patinet.

Quan hagueu trobat el graffiti que us agrada o us crida l’atenció, us hi podeu fer una foto artística tot imaginant que formeu part de l’escena. Quines sensacions heu tingut? Les podeu transmetre mitjançant una paraula, una frase, un dibuix… Va, que segur que ens sorprendreu molt positivament!

Trobareu més instruccions en el *document 1 que heu rebut per correu.

2. MATES: REGLETS NUMÈRICS

Després d’haver fet servir la recta numèrica per descomposar nombres, ara us animem a fabricar els vostres propis reglets numèrics. Els reglets són un conjunt de paral·lelepípedes de diferents colors de secció quadrada (1 cm x 1 cm), que estan fets de fusta o de vegades de plàstic. És a dir, són unes barretes de colors. Cadascun dels colors representa un número de l’1 al 10. Per tant, la regleta que representa l’1 mesura 1 cm de llarg, la del 2 mesura 2 cm de llarg… i així fins a la del 10.

Els reglets són una eina  per desenvolupar el pensament lògico-matemàtic: amb elles podrem practicar la composició i descomposició dels nombres  però també el càlcul mental i operacions matemàtiques bàsiques.

En aquest vídeo, la Mercè ens explica com ens podem fabricar els nostres propis reglets. També ens diu que per correu hem rebut el *document 2 amb una plantilla que podeu fer servir si no voleu tenir tanta feina.

Algunes activitats que podrem fer amb ells són aquests. Però per això haureu d’esperar a la setmana vinent:

  • enumerar  i reconèixer pel color (10 colors)
  • enumerar i reconèixer per la mida: més llarg, més curt, més alt, més baix
  • classificar per colors i mides
  • fer seriacions tenint en compte les dues variables: color i longitud
  • aparellar tenint en compte també el color i la longitud.
  • experimentar mesures, observar la proporció de longituds entre dues reglets: doble, meitat…
  • descomposició de nombres.

3.CASAL DELS SAVIS: EL MEU PRIMER TETRIS

En aquest vídeo la Begoña ens explica com jugar a un “tetris” molt especial: el que ens hem preparat nosaltres mateix@s. Com ella ens explica, les nostres mares i pares de petits segur que hi van jugar més d’una vegada…Potser s’atreviran a jugar amb nosaltres per recordar vells temps! 😉 Podreu descarregar-vos el *document 3:

4. ANGLÈS:

-La primera proposta que us fem aquesta setmana és que mireu  un vídeo on surt l’espai on succeirà la història del Ted i la Dana de cada curs (en diem el background), i ajudeu  la Laia i la Núria a buscar els diferents elements que us aniran demanant. Ara ja els coneixeu molt bé! La mestra tutora us ha fet arribar l’enllaç d’aquest vídeo al correu electrònic.

-La segona cosa que us volem demanar que escolteu i comenceu a aprendre la primera cançó del CD (track 17) i que surt en el llibre. Quan l’hagueu escoltat unes quantes vegades podeu cantar-la amb el format karaoke (track 18 del CD). Les cançons que hi trobareu en els diferents cursos són:

  • EI3: the body
  • EI4: more numbers
  • EI5: the weather

-També us animem a fer les següents pàgines del llibre. Recordeu que les  mestres  tutores ja us van enviar les contrasenyes per accedir al llibre virtual de cada curs. Per fer algunes de les fitxes, haureu de seguir les instruccions de la mestra d’anglès. La resta les podeu fer sols:

EI3: “COUNT” I “LISTEN AND CIRCLE” (en el correu electrònic adjuntem l’enllaç d’un vídeo per fer-les)

EI4: “COUNT” (en el correu electrònic adjuntem l’enllaç d’un vídeo per fer-la) I “LISTEN AND COLOUR”

EI5:  “LISTEN AND CIRCLE” (en el correu electrònic adjuntem l’enllaç d’un vídeo per fer-la) I “CIRCLE THE CORRECT WORD”

-Finalment us deixem algunes frases i estructures més de les que fem servir en el dia a dia a l’escola perquè les aneu practicant:

5.LECTO-ESCRIPTURA

Al correu electrònic (*document 5), trobareu una proposta de lectura i escriptura relacionades amb els mercats dels pobles i ciutats.

6. ATELIER:

L’Andrea diu que hem estat tants i tants dies confinats a casa sense poder-ne sortir que ens mereixem una medalla de confinament. És per això que ha enregistrat un vídeo per explicar-nos com crear-la. Felicitats, campions!

Creiem que amb totes aquestes propostes estareu ben entretinguts  i el més important: aprendreu un munt de coses! Seguim endavant, nens i nenes!

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading