Orientacions i recomanacions per aquests dies: 12a entrega

1. ACTIVA’T!

L’Ajuntament de Manresa ha preparat 10 itineraris de desconfinament: recorreguts per fer excursions amb infants a 1 km de casa. Es tracta de trajectes poc concorreguts i amb espais amplis per evitar el contacte amb altres famílies. En el següent enllaç trobareu els diferents itineraris de diverses llargades i dificultats que haureu d’adaptar en funció de la localització del vostre habitatge.

http://www.anellaverdamanresa.cat/web/article/10243-les-primeres-caminades-excursions-amb-nens-a-1-km-de-casa

Podeu fer els recorreguts que us proposen aquí o podeu descobrir aquests espais naturals que teniu tan a prop en els que els infants poden córrer, saltar…JUGAR A L’AIRE LLIURE! La Gemma i la Maria han anat a descobrir tots aquells que tenen a la seva zona i han preparat un petit escrit i un collage per a cada indret *(veure document 1). Com que per normativa elles dues no han pogut arribar a tots els espais proposats, ens agradaria molt que les famílies que teniu a prop aquests llocs compartiu amb nosaltres un petit collage i escrit de les vostres descobertes per poder-la fer arribar a la resta de famílies.

2. LECTURA I ESCRIPTURA

Us fem arribar el *document 2. En aquest document, hi trobareu diferents exercicis per seguir treballant el conte de la Rínxols d’or i propostes de lectura relacionades amb “la casa”.

3. MATEMÀTIQUES. LA RECTA NUMÈRICA

Les mestres us proposem que construïu una recta numèrica amb rotlles de paper de vàter. Els haureu de pintar, dibuixar-hi els números al damunt i ordenar-los. Amb la recta numèrica podreu aprendre els números i el seu ordre tot jugant.  Però mireu aquest vídeo, que les mestres d’EI5 us ho explicaran millor! També necessitareu el *document 3 que heu rebut per correu electrònic.

 

4. MUSIC IN ENGLISH

Aquesta setmana portem una proposta musical. Ara que ja fa setmanes que veiem arcs de Sant Martí per tot arreu, hem escollit aquesta cançó tan bonica per acompanyar-la amb moviments corporals. Són moviments senzills perquè els pugueu seguir tant els infants d’Ei3 com els d’Ei5.

Però cada família podeu fer les vostres variacions, o fins i tot hi podeu afegir el so dels instruments que tingueu per casa. Aniria bé que si ho feu, utilitzeu un moviment o un instrument diferents per les frases diferents. En canvi, en aquelles que es repeteixen, es millor que repetiu. Així els infants es fan una idea de l’estructura de la cançó. Enjoy it!

5.ENGLISH

Continuem presentant algunes frases, estructures i vocabulari que utilitzem en el nostre dia a dia per comunicar-nos en anglès. Les podeu anar mirant a estones, i fins i tot podeu recuperar les de la setmana passada. I si, us atreviu, podeu representar vosaltres mateixos el que diuen la Laia i la Núria i/o respondre les seves preguntes:

I també comencem a treballar el vocabulari de l’última història de Clipclap. A EI3, “Ted and Dana visit the doctor”, a EI4 “Ted and Dana in the city” i a EI5 “Ted and Dana at the beach”. Veureu que a cada curs hi ha 3 vídeos o parts. Les mestres d’anglès us aconsellem que mireu uns quants cops cada vídeo durant la setmana. I sempre per ordre. Així ja aprendreu la meitat del vocabulari de la història. El dilluns podeu mirar l’1 i el 2; el dimarts, només el 3. El dimecres els podeu mirar tots 3… i així fins que us sembli que ja esteu a punt per continuar amb nou vocabulari la setmana vinent. Heu d’estar ben atents perquè les “teachers” us faran preguntes!

TED AND DANA VISIT THE DOCTOR (EI3):

TED AND DANA IN THE CITY (EI4)

TED AND DANA GO TO THE BEACH (EI5):

 

6. EXPERIMENT: SURABILITAT

Aquesta setmana, la Begoña ens fa adonar que les pedres que llancem al mar s’enfonsen, mentre que les barques que naveguen, suren. És per això que ens proposa fer un experiment per comprovar quins materials suren i quins no. Ah, i també ens ensenya a fer vaixells de paper amb origami. Veieu el *document 6

Que passeu una bonica i entretinguda setmana. Seguim!

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading