Music in English a EI5: the accordion and the harp

En començar el tercer trimestre, els dracs d’EI5 vam aprendre una cançó sobre la primavera i els seus efectes:

També n’hem après una sobre els 5 sentits, dins del marc del projecte SI. Amb ella ens hem adonat que tenim els sentits de l’oïda, la vista, olfacte, gust i tacte i hem parlat de quan fem servir cadascun i de què podem gaudir gràcies a ells:

 

I finalment,  ens hem divertit amb aquesta cançó rock’and’rollera:

Mentre encara treballàvem la trompeta, hem situat Mèxic al mapa i les mestres ens han explicat qui són els “mariachis” i quins instruments toquen. Ho hem aprofitat per aprendre a ballar la nostra versió de “la raspa”.

 

L’últim instrument que hem conegut aquest curs és l’acordió. Us heu adonat que l’acordió és un instrument que no veiem tan sovint com el piano, la guitarra o el violí? De vegades el veiem tocar al carrer; altres vegades el trobem a la música de circ…

Hem tingut la sort que la mestra de música de primària, la Maria, ens ha deixat el seu. És molt gran i pesa molt, però sona súperbé!!!

Si escolteu les cançons del Cirque du Soleil, per exemple, ho podreu comprovar. Nosaltres, amb aquesta melodia fem veure que toquem el nostre propi acordió. Com que hem descobert que es tracta d’un instrument de la família de vent, hem de fer força obrint i tancant els braços perquè surti el so:

Al vídeo de dalt, l’acordió té teclat; és com aquest:

 

Però cal saber que n’hi ha que enlloc de teclat, tenen botons, com ara aquest:

Hem ballat una polka txeca fent servir unes cintes de coloraines:

Hem acompanyat la melodia de “comme un garçon” portant la pulsació amb els claves. Hem descobert que hi ha una pulsació ràpida i una de lenta:

També hem començat a picar ritmes de 4 pulsacions combinant negres i corxeres i silencis de negra. A més, ens hem atrevit amb el “body percussion” fent servir una versió molt bonica de la cançó “over the rainbow”.

Amb la melodia d’aquesta cançó en francès  que parla de dos ocells que es volen casar ens relaxem. No us sembla una llengua molt bonica i melòdica, la francesa?

I també ens relaxem amb la música de Schuman  Shlummerlied op 124 no 16, i ens fèiem massatges uns als altres. Ho podeu provar a casa!

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading