Music in English a EI5: la trompeta

Els dracs vàrem començar el trimestre recordant com és la guitarra i quin és el seu so:

També vam repassar el ball “Hockey Pokey”; aquí ens podeu veure a tots els grups d’EI5 en plena acció:

Quan érem gegants ja vam treballar la trompeta. Però mai en sabem prou, oi? Ara hem après que és un instrument de vent-metall, i que té tres pistons (en anglès, piston valves). Bufant per l’embocadura i prement aquests 3 pistons aconseguim tocar totes les notes de l’escala.

Abans de tornar a endinsar-nos en el món de la trompeta i el seu so, hem començat a practicar ritmes. Els piquem en grups de 4 pulsacions i hi ha negres, corxeres i silencis de negra. De vegades, fins i tot, els fem servir com a obstinats per acompanyar peces musicals.

En aquesta activitat, escoltem peces més lentes o més ràpides…però sempre fem el mateix. Quan la música s’atura ens afanyem a posar el cercle de goma-eva al terra i pujar-hi a sobre de peus. Això ens va molt bé per treballar l’escolta però també l’equilibri:

Hem après aquesta cançó, i deixant anar la nostra creativitat, ens n’hem inventat noves estrofes amb altres instruments:

També hem començat a aprendre aquesta cançó, que anuncia que ha arribat la primavera:

Hem après un ball al so de les trompetes d’un fragment d’Aïda. Mentre una rotllana camina en una direcció, l’altra camina en la direcció oposada, sempre intentant seguir la pulsació.

Amb la mateixa melodia hem après els noms d’uns quants instruments de vent-metall i a reconèixe’ls visualment: trumpet, french horn, trombone, tuba, saxophone…

També hem fet un ball en parelles en el que simulàvem estar en una festa : (introductions and varitations in FaM)

Hem situat Mèxic al mapa i la Núria ens ha explicat qui són els “mariachis” i quins instruments toquen. Ho hem aprofitat per aprendre a ballar “la raspa”:

Amb la melodia de la cançó “I’m happy” de Pharrel Williams  ens posem tots al voltant del paracaigudes de colors. Caminem tots en la mateixa direcció i quan diu “I’m happy” apugem el paracaigudes i ens posem a sota. Ens serveix per fer un treball d’atenció auditiva; tots volem estar al cas de quan sentim la frase!

Ens relaxem amb la música de Schuman  Shlummerlied op 124 no 16, i ens fem massatges amb pilotes de tennis:

Altres vegades ens relaxem al so de la Piano sonata n11 in A K 331. Anem caminant amb molt de respecte per l’aula imaginant que estem al mig del bosc. La mestra toca una campana molt de tant en tant I ens hem d’ajupir a collir una pinya

 

 

 

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading