Music in English a ei4: the trumpet

Després del violí, que era un instrument de corda, ara ha estat el torn de conèixer la trompeta. La trompeta és un instrument de vent que té tres pistons (en anglès, piston valves). Bufant per l’embocadura i prement aquests 3 pistons, els trompetistes aconsegueixen tocar totes les notes de l’escala.

Hem après la cançó “Hickory dickory dock”. Cada cop que sonen les hores, toquem el triangle o la campana tantes vegades com sona el rellotge. Els vídeos que veureu són dels primers dies que la cantàvem…

Seguint el so de la trompeta de la peça “tournament galop de L. Gottschalk”hem portat la pulsació amb els peus i hem fet veure que tocàvem la trompeta. La Núria s’avançava al començament amb uns tocs de pandero, i cada vegada erem més el que també ho intentàvem:

 

En aquest vídeo, els gegants, per grups, portem la pulsació saltant amb els peus junts de la melodia de “el gegant del pi” interpretada per la trompeta. Ja veieu que no és gens fàcil! En altres ocasions, amb la mateixa melodia, piquem la pulsació amb el pandero. Ens costa una mica anar tots alhora, però cada vegada ens en sortim millor…

 

Una de les activitats que fem a partir del so de la trompeta i que més ens agrada, és aquesta que anomenem “The king party” (la festa del rei), amb la música de Verdi “la donna e mobile”. De vegades hi ha un nen que fa de rei. La resta li ofereixen un ball. En una segona versió, els nens i nenes fan voleiar unes cintes de colors mentre ballen lliurement al so de la música:

Una altra de les audicions que hem fet és: aire en eco, de Michel-Richard Delalande. Forma part de la música de les Simfonies per als sopars del rei, que fou composta per acompanyar les festes que el rei celebrava a Versalles.
Amb aquest concert de trompetes, els gegants -a més de conèixer aquest instrument- estem treballant el fort i el fluix. Durant tota l’obra, hi ha diferents motius musicals que sentim primer fort, i després fluix. D’aquí ve el nom d’eco. Ah, i a més de les trompetes, també sentim les timbales i el violoncel.

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading