Music in English a EI4: the trumpet and the piano

Després del violí, que era un instrument de corda, ara ha estat el torn de conèixer la trompeta. La trompeta és un instrument de vent que té tres pistons (en anglès, piston valves). Bufant per l’embocadura i prement aquests 3 pistons, els trompetistes aconsegueixen tocar totes les notes de l’escala.

 

Seguint el so de la trompeta de la peça “tournament galop de L. Gottschalk” hem portat la pulsació amb els peus i hem fet veure que tocàvem aquest instrument.

Amb la melodia de “el gegant del pi” interpretada per una trompeta saltàvem amb els peus junts portant la pulsació.No era gens fàcil! En altres ocasions, amb la mateixa melodia, picàvem la pulsació a les nostres cuixes.

Una de les activitats que fem a partir del so de la trompeta i que més ens agrada, és la que anomenem “The king party” (la festa del rei), amb la música de Verdi “la donna e mobile”. Ballem en parelles i practiquem el balanceig. En una segona versió, els nens i nenes fem voleiar unes cintes de colors mentre ballem lliurement al so de la música

Una altra de les audicions que hem fet és: aire en eco, de Michel-Richard Delalande. Forma part de la música de les Simfonies per als sopars del rei, que fou composta per acompanyar les festes que el rei celebrava a Versalles.
Amb aquest concert de trompetes, els gegants -a més de conèixer aquest instrument- treballem el fort i el fluix. Durant tota l’obra, hi ha diferents motius musicals que sentim primer fort, i després fluix. D’aquí ve el nom d’eco. Ah, i a més de les trompetes, també sentim les timbales i el violoncel.

Des de fa pocs dies, també hem començat a conèixer el piano i el seu so. Heu vist mai com funciona un piano per dins? Enteneu per què el piano és un instrument de corda com ho són el violí i la guitarra? Si mireu aquest vídeo us quedarà tot més clar:

Una de les obres que ens han servit per aprendre a reconèixer el so d’aquest instrument és “Pa amb mantega”, de Mozart. El més representatiu en són els glissandos. Amb aquesta mateixa peça, quan fem relaxació, ens fem massatges uns als altres seguint la direccionalitat de la música. Ens resulta més fàcil quan hem pres consciència dels glissandos que fan que el so vagi ràpidament amunt I avall. Podeu provar de fer-vos els massatges a casa!

 

Hem après la cançó “Hickory dickory dock”. Cada cop que sonen les hores, toquem el triangle o la campana tantes vegades com sona el rellotge.

Una altra cançó que hem après és: “There’s a hungry caterpillar on a leaf”. Explica la història d’una eruga que es va menjant totes les fulles que va trobant. Tot seguit, construeix un capoll al seu voltant, i finalment es converteix en una bonica papallona que surt volant. I aquesta història la recull aquest conte tan popular d’Eric Carle, que tenim a la biblioteca del parvulari:

Per internet hem trobat aquesta versió de la cançó perquè les famílies la pugueu conèixer i els infants cantar-la des de casa:

 

Un cop apresa, l’acompanyem amb alguns instruments de percussió.

I ara que s’acosta la Pasqua, hem après la cançó “How many eggs in the easter basket?”

Per a la relaxació, hem escoltat l’obra “la barcarola”, en concret a partir del minut 1.20. Ens posem tots en rotllana i movem una tela molt gran amunt i avall:

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading