Després de les activitats entorn del violí i la trompeta, a “Music in English” hem recuperat el piano, que ja vam començar a escoltar quan fèiem EI3:
Heu vist mai com funciona un piano per dins? Enteneu per què el piano és un instrument de corda com ho són el violí i la guitarra? Si mireu aquest vídeo us quedarà tot més clar:
Una de les obres que ens han servit per aprendre a reconèixer el so d’aquest instrument és “Pa amb mantega”, de Mozart. El més representatiu en són els glissandos. Amb aquesta mateixa peça, quan fem relaxació, ens fem massatges uns als altres seguint la direccionalitat de la música. Ens resulta més fàcil quan hem pres consciència dels glissandos que fan que el so vagi ràpidament amunt I avall.
Una de les cançons que hem après és: “There’s a hungry caterpillar on a leaf”. Explica la història d’una eruga que es va menjant totes les fulles que va trobant. Tot seguit, construeix un capoll al seu voltant, i finalment es converteix en una bonica papallona que surt volant. Per internet hem trobat aquesta versió perquè les famílies la pugueu conèixer:
Quan ja l’hem après, l’acompanyem amb alguns instruments de percussió: el güiro, els claves, els cascavells i les castanyoles.
Per tal d’introduir aquesta cançó hem explicat aquest conte tan popular d’Eric Carle, que tenim a la biblioteca del parvulari:
També hem après una cantarella amb la que hem introduït els conceptes de fort i fluix.
Amb l’audició de la marxa turca de les runes d’Atenes de Beethoven hem plantejat un petit joc molt divertit. La Núria ens ha ensenyat una caixeta i de dins n’han sortit dos petits personatges que s’han posat a ballar d’una manera molt sorprenent. Com que ens ha agradat tant, hem decidit copiar-los fent un ball per parelles:
També hem ballat una dansa italiana que s’anomena tarantel·la. Per situar-nos una mica, hem ensenyat un mapa d’Itàlia. Fèiem una rotllana i estàvem preparats per saber quan entraven les nenes al centre, quan ho feien els nens i quan entràvem tots junts:
Per a la relaxació, escoltem l’obra la barcarola, en concret a partir del minut 1.20. Ens posem tots en rotllana i movem una tela blava molt gran amunt i avall.