Abans d’aprendre aquesta cançó, n’hem treballat la lletra. Hem escoltat com la recita aquesta senyora:
Un cop hem practicat la lletra, ens hem atrevit amb la cançó:
Durant el tercer trimestre hem estat coneixent la flauta travessera i a distingir el seu so. L’hem pogut veure i sentir en directe i la Núria ens ha ensenyat com es munta i com s’ha de bufar perquè soni bé. És de metall i consta de tres parts.
Aquí podeu sentir una noia tocant la peça “Greensleeves”. Fem una rotllana agafats de la mà i mentre l’escoltem ens balancegem. Quan sona la part més forta de la música aixequem els braços (que continuen agafats). Ens adonem que a més del so de la flauta travessera hem sentit la veu d’unes noies i la d’uns nois. També reflexionem sobre com percebem que és la música. És animada o bé tranquil·la, o relaxant?…
Amb la mateixa música de Greensleves, fem grups: els nens fa una coral d’homes I les nenes una de dones. La mestra va donant l’entrada a cadascú mentre sona la música. De vegades, només sona la flauta. Ja veureu que aquestes veus celestials ens fan molta gràcia…
D’aquesta peça de Rampal, n’escoltem un petit fragment I reconeixem quins són els instruments que coneixem: la flauta travessera, els violins I l’arpa. Mentre la meitat dels nens fem veure que toquen els diferents instruments, la resta ballem tranquil·lament o sols, o en parelles.
Mirem com és una arpa. És un instrument tan desconegut!
També ballem al so de la melodia de “Ay mamá inés”, tocant les maraques i els ous sonors:
I sempre hi ha temps per fer una estona de relaxació: