Music in English a EI4: la trompeta

Després del violí, que era un instrument de corda, ara toca conèixer la trompeta. La trompeta és un instrument de vent que té tres pistons (en anglès, piston valves). Bufant per l’embocadura i prement aquests 3 pistons, els trompetistes aconsegueixen tocar totes les notes de l’escala.

La cançó que hem après és aquesta. Cada cop que sonen les hores, toquem el triangle o la campana tantes vegades com sona el rellotge. Els vídeos que veureu són dels primers dies que la cantàvem…

En aquest vídeo, els gegants, per grups, portem la pulsació caminant, o fins i tot saltant amb els peus junts, de la melodia de “el gegant del pi” interpretada per la trompeta. Ja veieu que no és gens fàcil!

En altres ocasions, amb la mateixa melodia, piquem la pulsació amb el pandero. Ens costa una mica anar tots alhora, però cada vegada ens en sortim millor…

Una de les activitats que fem a partir del so de la trompeta i que més ens agrada, és aquesta que anomenem “The king party” (la festa del rei). Normalment hi ha un nen i una nena que fan de reis. La resta, els ofereixen un ball, i són els nens qui van a buscar una nena per ballar. En una segona versió, els nens i nenes fan voleiar unes cintes de colors mentre ballen lliurement al so de la música:

Una altra de les audicions que treballem és: aire en eco, de Michel-Richard Delalande. Forma part de la música de les Simfonies per als sopars del rei, que fou composta per acompanyar les festes que el rei celebrava a Versalles.
Amb aquest concert de trompetes, els gegants -a més de conèixer aquest instrument- estem treballant el fort i el fluix. Durant tota l’obra, hi ha diferents motius musicals que sentim primer fort, i després fluix. D’aquí ve el nom d’eco. Ah, i a més de les trompetes, també sentim les timbales i el violoncel.

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading