Music in English a EI4: el piano

Ja que estem a casa confinats, hem pensat que seria una bona idea fer-vos arribar l’explicació del que hem estat fent a l’aula de Music in English les darreres setmanes i també alguns enregistraments (els que hem tingut temps de fer) on es vegin els gegants portant aquestes propostes a la realitat. Serà una bona manera que pugueu tornar a veure els vostres amics i amigues! També  us afegim alguna cançó per anar aprenent a casa…

Després de les activitats entorn del violí i la trompeta, a “Music in English” hem recuperat el piano, que ja vam començar a escoltar quan fèiem EI3:

Heu vist mai com funciona un piano per dins? Enteneu per què el piano és un instrument de corda com ho són el violí i la guitarra? Si mireu aquest vídeo us quedarà tot més clar:

Una de les obres que ens han servit per aprendre a reconèixer el so d’aquest instrument és “Pa amb mantega”, de Mozart. El més representatiu en són els glissandos. Amb aquesta mateixa peça, quan fem relaxació, ens fem massatges uns als altres seguint la direccionalitat de la música. Ens resulta més fàcil quan hem pres consciència dels glissandos que fan que el so vagi ràpidament amunt I avall. Podeu provar de fer-vos els massatges a casa!

Una de les cançons que hem après és: “There’s a hungry caterpillar on a leaf”. Explica la història d’una eruga que es va menjant totes les fulles que va trobant. Tot seguit, construeix un capoll al seu voltant, i finalment es converteix en una bonica papallona que surt volant. I aquesta història la recull aquest conte tan popular d’Eric Carle, que tenim a la biblioteca del parvulari:

Per internet hem trobat aquesta versió de la cançó perquè les famílies la pugueu conèixer i els infants cantar-la des de casa:

Quan ja l’hem après, l’acompanyem amb alguns instruments de percussió: el güiro, els claves, els cascavells i les castanyoles.

 

També hem après una cantarella amb la que hem introduït els conceptes de fort i fluix. Algú s’anima a fabricar una fulla, una eruga i una papallona com les que fa servir aquest senyor?

 

A més, hem ballat una dansa italiana que s’anomena tarantel·la. Per situar-nos una mica, hem ensenyat un mapa d’Itàlia. Fèiem una rotllana i estàvem preparats per saber quan entraven les nenes al centre, quan ho feien els nens i quan entràvem tots junts:

 

Per a la relaxació, hem escoltat l’obra “la barcarola”, en concret a partir del minut 1.20. Ens posem tots en rotllana i movem una tela molt gran amunt i avall:

Per acabar, i ara que està a punt d’arribar la Pasqua i no serem a l’escola us volem proposar que aneu escoltant i aprenent aquesta cançó sobre els ous de Pasqua:

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading