Music in English a EI3: the violin

Els elefants, després d’aprendre a conèixer el piano i la flauta travessera i el seu so, hem conegut el violí. Quan sentim el so d’aquest instrument, la Núria es converteix en una fada que fa un encanteri amb una vareta màgica i ens converteix a tots en violinistes.

En aquest vídeo una noia, amb el seu violí, toca una cançó que coneixem molt bé. Tan bon punt sonen les primeres notes, les nostres cares es van il·luminant. És la melodia de “let it go” de la pel·lícula de Disney “Frozen”!

Pel que fa a cançons, n’hem après una sobre elefants que té forma de joc acumulatiu. Recordeu la cançó en castellà “Un elefante se balanceaba sobre la tela de una araña”? Doncs és la seva versió en anglès. Hi jugàvem fent un cercle. La mestra es posava al mig i ballava com un elefant, passant-s’ho molt bé. Mica en mica, anava convidant altres elefants (infants) a entrar al mig del cercle tan bon punt se sentia la frase “he had such enormous fun that he called another elephant to come“. Al final, tots queien per terra perquè…“the spider’s web broke and they all fell down!”. I rèiem molt!!!

Aquesta és l’altra cançó que hem après. Parla d’una aranyeta que per culpa de la pluja no pot arribar a dalt de la paret. Amb aquesta cançó treballem els conceptes de ràpid i lent.

Continuant amb els elefants, també hem escoltat l’audició de Henry Mancini “The baby elephant walks”. Segur que coneixeu aquest compositor perquè també va ser el creador de la banda sonora de “la Pantera Rosa”. Hem ballat al so de la música, sent conscients de la seva estructura, amb elements que es van repetint seguint una història. L’elefant  està quiet a la selva i comença a remenar la cua tot movent les orelles-camina-s’atura a beure aigua-camina- fa un badall perquè està molt cansat-dorm una estoneta-a poc a poc es desperta i es va aixecant-camina-arriba a casa i tanca la porta.

Amb la música del Patatuf hem la pulsació amb instruments de percussió variats:

Una de les audicions que també hem treballat és un fragment de l’obra “the clock and the dresden figures” d’Albert Ketelbey (del munut 0.17 al 1.12 aprox.). Mentres escoltem els instruments de l’orquestra, fem veure que pugem a una bicicleta i ens n’anem a fer un volt pel zoo. Pel camí trobem els elefants, els ossos, les tortugues, els dofins, els lleons… i molts més animals que hem estat coneixent a les classes d’anglès amb l’ajuda del Ted i la Dana. De tant en tant, ens aturem i toquem el timbre de la bicicleta que conduïm per saludar-los. És ben divertit!

Amb aquesta melodia de “the muffats”, treballem com sona el piano i com sona el violí i aprenem a diferenciar-ne el seu so d’aquesta manera. Piquem tots de mans seguint la pulsació I quan sentim el violí fem com si l’estiguéssim tocant, i quan sentim el piano simulem tocar el piano. Aprofitem per mostrar els cartells dels dos instruments.

Per relaxar-nos, ho fem amb aquesta melodia d’Isaac Stern. Hi havia un ocell gran que estava molt sol I volant volant, buscava un company per tenir un amic. Tot volant, va trobar un ocell petit I tots dos van volar fins que van trobar un niu. Mentre sona la música, la Núria fa voleiar 2 plomes de diferents colors que representen el moviment de les ales dels ocells.

En altres moments, simulem ser papallones I volem com elles. Portem mocadors de colors a les mans i seguim els moviments de la mestra; mica en mica anem inventant els nostres propis moviments.

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading