Music in English a EI3: the guitar

Quan vàrem començar el tercer trimestre, veníem de les vacances de Pasqua. Voleu saber quina cançó vam aprendre relacionada amb aquesta festa? Ens encanta imitar aquest conillet tan divertit:

També hem après la cançó la primera estrofa de “I hear thunder”. Amb instruments com ara el pal de pluja, els cascavells, el tub de trons o l'”ocean drum” hem fet petites instrumentacions d’una tempesta.

Durant el trimestre hem començat a conèixer la guitarra. Hem après que està feta de fusta, que té sis cordes, i que sona gràcies al forat rodó que té, el qual deixa sortir el so de les cordes quan vibren. També hem après a reconèixer el seu so.

De vegades els guitarristes pincen les cordes d’una en una, i altres les toquen totes juntes fent acords.

Aquesta peça, la Pepita Polka, l’acompanyem amb els ous sonors i els cascavells. La mestra fa de directora:

La Núria ha portat la guitarra a l’aula de music i ens ha ensenyat la cançó de John Brown was a little indian. Amb aquesta cançó hem treballat els números en anglès. De ben segur que en coneixeu la versió catalana  (“John Brown era un petit indi”). Aquesta gravació la vàrem fer un dels primers dies que l’apreníem; ara ja ens surt molt millor!

La mateixa cançó però amb la melodia tocada per un acordió, ens serveix per aprendre a portar la pulsació amb els peus. Primer més lentament i després més ràpid. Sembla fàcil però ens costa una mica…

Som els diferents animals del zoo i, per tant, caminem com ells (girafes, elefants I micos). Com camina l’elefant? Com estira les cames la girafa?…

Amb la Simfonia de les joguines, acompanyem la melodia amb els claves i els cascavells, i amb els kazoos fem el cucut.

Per a l’activitat del ball de les petxines movem una tela gegant al so de les ones que també sonen en la versió que tenim a l’aula de music.

Amb aquesta altra peça fem una activitat molt divertida! Venen a veure’ns uns follets tot preocupats I ens diuen que tenen un problema, que han perdut la seva vaca; I ens demanen si podem ajudar-los a buscar-la. Prèviament hem amagat un titella d’una vaca per la sala. Quan la trobem, ella fa el so I nosaltres la tibem I la tibem fins que la tornem amb els seus propietaris.

Per relaxar-nos, la Núria ens posa la versió orquestrada de “to a wild rose”. Ens trobem un barret al mig de la classe que amaga alguna cosa. Mentre sona la música, la Núria sembla que busqui quelcom. Finalment ho troba sota el barret i ho fa servir. De sota el barret apareixen unes bombolles màgiques que ens deixen embadalits. En aquest vídeo no sentireu l’àudio perquè la música està protegida per drets d’autor, però la podreu sentir més avall, interpretada per l’orquestra.

 

 

http://https://youtu.be/AhBXCQhk9LQ

 

 

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading