Music in English a EI3: the flute

Vam iniciar el 2n trimestre i, amb ell, els elefants vàrem començat a conèixer un nou instrument musical: la flauta travessera.

L’hem vist en directe a la classe, i la Núria ens n’ha mostrat el so; és de color platejat perquè està feta de metall (és de la família de vent-metall) i és mooolt llarga! Per muntar-la, fan falta tres parts, i només una d’elles sona quan la bufes. I sabeu què? Té tantes tecles que quan en prems una en baixen unes quantes de cop. Ah, i es toca de través, d’aquí el seu nom. De vegades, a la classe, juguem a endevinar a quines cançons pertanyen les melodies conegudes que ens toca la Núria.

Aquesta peça és “Badinerie”, de Bach. Al nostre amic “Mr Parrot” li encanta ballar al so de la seva melodia! I nosaltres aprofitem per anar familiaritzant-nos amb el so de l’instrument:

Reconeixeu aquesta peça? Segur que sí!

A les classes de Music in English fem diferents activitats. En aquesta, sona la veu d’un cucut, i acompanyem la peça portant la pulsació amb els ous sonors. A més, cada vegada que sona el cucut ens tapem i destapem els ulls. No és tan fàcil saber quan sonarà, de vegades ens agafa desprevinguts!

 

En aquesta altra activitat, caminem seguint la pulsació de la música. Quan la Núria la para, nosaltres ens quedem quiets. O si més no, ho intentem!

Amb aquesta peça “sur le pont d’Avignon” ens convertim en rates que, com a la història del flautista d’Hamelí, acaben desapareixent del poble seguint a un flautista. La melodia d’aquest instrument de vent ens “encanta”:

 

Una de les activitats de relaxació que fem consisteix a fer veure que tenim una caixa de música; quan l’obrim, en surten els ballarins i les ballarines que se n’han escapat. Endevineu qui són? Doncs sí, som nosaltres, i anem seguint els moviments que ens proposa la melodia. En una altra activitat de relaxació, bressolem uns ninos mentre els fem “mimos” i petons; som unes “marasses” i uns “parassos”!

 

Per altra banda, ara que ja ens comencem a conèixer millor amb els companys, ja tenim més idea de grup. I com que les nostres classes són les dels elefants, aprenem un fragment d’una cançó d’un elefant:

Per treballar-ne el text abans, ho fem així:

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading