Music in English a EI3: the flute and the violin

Vam iniciar el 2n trimestre i, amb ell, els elefants vàrem començar a conèixer un nou instrument musical: la flauta travessera. És de color platejat perquè està feta de metall (és de la família de vent-metall) i és mooolt llarga! Per muntar-la, fan falta tres parts, i només una d’elles sona quan la bufes. I sabeu què? Té tantes tecles que quan en prems una en baixen unes quantes de cop. Ah, i es toca de través, d’aquí el seu nom. De vegades, a la classe, juguem a endevinar a quines cançons pertanyen les melodies conegudes que sentim.

Aquesta peça és “Badinerie”, de Bach. Al nostre amic “Mr Parrot” li encanta ballar al so de la seva melodia! I nosaltres aprofitem per anar familiaritzant-nos amb el so de l’instrument:

Reconeixeu aquesta peça? Segur que sí!

A les classes de Music in English fem diferents activitats. En una que ens agrada molt, sona la veu d’un cucut, i acompanyem la peça portant la pulsació amb els ous sonors o altres instruments de percussió. A més, cada vegada que sona el cucut ens tapem i destapem els ulls. No és tan fàcil saber quan sonarà, de vegades ens agafa desprevinguts!

En una altra activitat, caminem seguint la pulsació de la música. Quan la Núria o la Marta la paren, nosaltres ens quedem quiets. O si més no, ho intentem!

Amb la peça “sur le pont d’Avignon” interpretada per una flauta ens convertim en rates que, com a la història del flautista d’Hamelí, acaben desapareixent del poble seguint a un flautista. La melodia d’aquest instrument de vent ens “encanta”!

Una de les activitats de relaxació que fem consisteix a fer veure que tenim una caixa de música; quan l’obrim, en surten els ballarins i les ballarines que se n’han escapat. Endevineu qui són? Doncs sí, som nosaltres, i anem seguint els moviments que ens proposa la melodia. En una altra activitat de relaxació, bressolem uns ninos mentre els fem “mimos” i petons; som unes “marasses” i uns “parassos”! I en una altra, les mestres mouen unes plomes gegants al so de la música.

També, fa pocs dies, hem començat a conèixer un altre instrument: el violí. Quan sentim el so d’aquest instrument, la Marta i la Núria es converteixen en una fada que fa un encanteri amb una vareta màgica i ens converteix a tots en violinistes.

 

En aquest vídeo una noia, amb el seu violí, toca una cançó que coneixem molt bé. Tan bon punt sonen les primeres notes, les nostres cares es van il·luminant. És la melodia de “let it go” de la pel·lícula de Disney “Frozen”!

Per altra banda, ara que ja ens comencem a conèixer millor amb els companys, ja tenim més idea de grup. I com que les nostres classes són les dels elefants, hem après un fragment d’una cançó d’un elefant:

Per treballar-ne el text abans, ho fem així:

També n’hem  après una altra sobre elefants que té forma de joc acumulatiu. Recordeu la cançó en castellà “Un elefante se balanceaba sobre la tela de una araña”? Doncs és la seva versió en anglès.Comença ballant la mestra, passant-s’ho molt bé. Mica en mica, va convidant altres elefants (infants) a ballar tan bon punt se sent la frase “he had such enormous fun that he called another elephant to come“. Al final, tots caiem per terra perquè…“the spider’s web broke and they all fell down!”. I riem molt!

I l’última que hem après, ha estat sobre la temàtica de la Pasqua:

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading