Llums i ombres al laboratori

Recentment, al laboratori dels petits savis, hem pogut experimentar amb les llums, els colors, i les ombres dels objectes. A cada racó, ens hi esperaven diferents propostes.

A la taula de llum hem jugat a fer de veterinaris i hem pogut investigar de quin animal eren les radiografies que teníem al racó: d’una tortuga, una serp, un ocell…
Al nostre racó de llum ultraviolada ens esperaven un grupet de bestioles fluorescents molt xules i ben a la vora uns lots i cds ens convidaven a fer uns bonics arcs de Sant Martí.
Al terra, les nostres fustes Kapla, els nans castellers i uns tubs molt llargs de leds ens convidaven a fer una ciutat a la nit.
I sabeu quin ha sigut el nostre racó preferit? Doncs un teatret d’ombres xineses amb molt material per fer les nostres pel·lícules, projectades en un gran llençol blanc que penjava del sostre. Com si fos la pantalla d’un cinema de veritat. Ens hem divertit molt!

A més de jugar amb les ombres al laboratori dels petits savis, tant els elefants, com els gegants i els dracs també hem fet un experiment que hi estava relacionat.

Els elefants hem continuat experimentant amb una ombra molt especial… la nostra! En un dia assolellat vam sortit al pati per jugar amb la nostra ombra. Només ens deixava quan un núvol juganer ens tapava el sol. També vam fer de detectius, buscant les ombres de tot allò que ens envoltava: arbres, cistelles de bàsquet, baranes del pati… Som molt bons buscant ombres!

Els gegants també hem continuat experimentant amb la nostra ombra. Vam sortir al pati i quan hi havia algun nuvolet que tapava el sol, amb guixos de colors i amb l’ajuda d’ un company/a ens vam dibuixar l’ombra tot fent postures com si ens estiguessin fent una foto. També vam dibuixar les ombres d’alguns animalets de joguina.

Finalment, els dracs hem continuat experimentant amb unes ombres molt especials… les de colors! Un dia vam sortit al pati per buscar noves ombres. Normalment quan mirem les ombres que ens envolten són de color gris però… Aquest cop vàrem inflar globus de colors, vam jugar amb les peces de construcció de plàstic de colors… I la nostra mirada va canviar.

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading