Les estudiants del CFGS d’educació infantil de la FUB ens regalen una estona divertida

Ahir dimecres al matí l’aula de psicomotricitat de parvulari es va convertir en un petit teatre. Les artistes d’aquest teatre eren un grup de vint-i-una estudiants de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil de la FUB, i anaven acompanyades de la seva professora de psicomotricitat i també de comunicació gestual a la universitat, la Maria Navarrete.

Ens havien preparat una mena de festa en la que van poder posar a prova tot el que han estat aprenent durant aquest temps a les seves classes; cada grup de 5 o 6 noies feia una petita obra de teatre o un conte teatralitzat, que sovint anava acompanyat de cançons que la Maria Navarrete acompanyava amb la guitarra. Hi vam assistir en diferents torns tots els grups de parvulari.

En un dels contes la protagonista era una fada que se n’anava al bosc i coneixia diferents elements que tenien una cosa en comú: no estaven contents sent el que eren i volien canviar; per exemple, hi havia una flor que es volia transformar en una granota per no haver d’estar enganxada al terra. Però tant ella com la resta s’adonaven que no pagava la pena voler ser algú diferent, ja que tots ells tenien coses bones i altres que no ho eren tant.

Alguns dels altres contes que ens van explicar van ser “la granja de la Clara” i “el monstre de colors”. Aquest últim és el conte en què un monstre es fa un garbuix d’emocions i ha d’aconseguir desfer l’embolic. Cada noia anava vestida d’un color que representava una emoció diferent -l’alegria, la tristesa, la ràbia, la por, la calma… Amb cada color vam cantar una cançó, fins que va arribar el moment en què el monstre de colors es va alliberar dels colors -i per tant de les diferents emocions- i els va classificar i finalment es va acabar enamorant.

En resum, els nens i nenes del Parvulari vàrem passar una molt bona estona i alhora, les noies de la FUB van poder aprendre  gràcies a nosaltres, que els vàrem fer de públic. Suposem que vam ajudar-les a prendre consciència de les diferències que hi ha entre els nens i nenes de les diferents edats del parvulari a l’hora de parar atenció en una activitat, comprendre històries, participar-hi…

Esperem que us sigui útil en el vostre futur professional. I sobretot, moltes gràcies per haver vingut!

Us mostrem un petit fragment de les cançons que ens van animar a cantar:

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading