La FUB ens porta el minilab a l’escola

De dilluns a dimecres hem tingut la sort de comptar amb la visita del lab 0_6 de la FUB al nostre parvulari. És una activitat que està dins del PLA EDUCATIU DE L’ENTORN de l’Ajuntament de Manresa, del qual formem part. El lab itinerant i dues mestres de la FUB -la Laura i la Marta- s’han instal·lat a l’aula de robòtica d’ESO i hi hem pogut anar per grups bombolla en diferents moments del dia en sessions de 40 minuts. A alguns alumnes ens ha tocat anar-hi en algun moment del matí i a uns altres durant la tarda.

La sessió consistia en participar en una sèrie de propostes de diferents temàtiques de ciència per les que ens podíem moure segons els nostres interessos. Podíem anar allà on volíem durant l’estona que volíem i actuar lliurement sobre els objectes i materials. Abans, les mestres responsables de l’espai ens n’havien explicat una mica el funcionament. Totes les propostes afavorien la mobilització d’idees científiques en nosaltres i han donat peu a diàlegs ben interessants un cop a les nostres aules.

Algunes de les propostes que més hem gaudit han estat el túnel de vent, la taula de llums, i un crani de vaca que ens ha deixat impactats….Amb la lupa n’hem pogut examinar cada racó. També hem pogut experimentar amb la rampa, i després de molt “assaig i error” hem anat descobrint quina era la millor manera per fer-hi baixar els objectes. Hem jugat amb les balances, hem observat els insectes pal, hem mirat a través del microscopi… En resum, ens hem convertit en petits científics per un dia… i com ens ha agradat!

«Equipat amb els seus 5 sentits, l’home explora l’univers que l’envolta i a les seves aventures les anomena ciència» Edwin Powell Hubble

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading