Els jocs dels nadius americans

Ja sabeu que als infants de Parvulari ens agrada molt que de tant en tant vinguin els alumnes de Cicles Formatius de l’altra escola a fer-nos jugar. Doncs divendres al matí vam tenir la sort de rebre la seva visita! Aquest cop ens havien preparat jocs relacionats amb el món dels Nadius Americans. Els nens i nenes de P3 ens vàrem situar a la Pista dels 50 anys; els de P4, a la Plaça i els de P5 al camp de futbol. Per cada nivell, els estudiants de cicles ens havien preparat 3 jocs; per tant, cada grup-classe jugava una estona a un dels jocs, i després canviàvem de joc fins que arribàvem a fer-ne 3 de diferents. Cal aclarir que els estudiants de cicles -sota la supervisió de la seva professora- van anar fent petites variacions als jocs segons com responíem a cadascun d’ells. Voleu saber a què vam jugar?

A EI3 vam jugar a una versió del “tocar i parar” en què els vaquers paraven i els que s’escapaven eren els indis. Al “pica-paret”, en què també parava un vaquer i els indis havien d’arribar fins la paret, i a un altre joc que consistia en què els indis havien d’arrencar les cues dels bisons per caçar-los.

Els infants d’EI4 també vam jugar al joc de caçar les cues dels bisons i n’hi vam afegir dos més: el del quadrat (els bisons estaven situats a dins del quadrat i els indis a fora i els havien de llançar pilotes als bisons) i el de l’aranya (que “traduït” a l’idioma dels nadius americans l’aranya era un atrapa-somnis que si et tocava aconseguia que t’adormissis).

Per últim, els jocs pels més grans de P5 van ser els següents: “polis i cacos”, “el macarró” i “stop”. En el primer un grup feia d’indis i l’altre de vaquers. En el segon, els indis havien d’aconseguir portar un macarró amagat entre la roba fins a una base sense que els vaquers els el robessin; i en el tercer, un sol vaquer perseguia tots els indis i quan en tocava algun, la resta d’indis el podia salvar fent una volta al seu voltant i “fent l’indi” amb la boca.

Va ser una estona molt ben aprofitada i divertida. Us hem preparat un recull de fotos perquè ens veieu en plena acció:

 

 

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading