Ignasi de Loiola va a l’escola

Aquest proper divendres dia 16 de febrer els infants d’EI4 realitzarem un taller sobre Sant Ignasi de Loiola. El títol del taller – que es farà en 3 sessions diferents (a les 10h, les 10.45h i les 11.30h) serà “L’HOME QUE VESTIA DE SAC : IGNASI DE LOIOLA VA A L’ESCOLA . Aquesta activitat l’organitza la Diputació de Barcelona i es fa amb motiu de la commemoració del 500 aniversari de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

Es tracta d’una activitat teatralitzada que es realitza als centres escolars amb un actor que interpreta Ignasi de Loiola. Explica qui és, què fa a la nostra ciutat i alguns conceptes molt bàsics de la importància que arribarà a assolir la seva figura. Entremig de les explicacions el personatge va presentant alguns objectes que porta dins d’un mocador de farcell i que exemplifiquen el mode de vida a l’època. Després planteja un conflicte que els infants han d’ajudar a resoldre mitjançant una dinàmica de grup en la qual es disfressen i adopten un rol. L’actor conduirà la resolució del desacord d’una manera dialogada.

Els objectius d’aquest taller són: apropar i donar a conèixer la figura d’Ignasi de Loiola, introduir el context històric del personatge amb el suport d’objectes reproduïts de l’època, i treballar el valor de la convivència i la importància del diàleg.

 

 

 

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading