Filosofia per aprendre a pensar

Aquests dies els gegants hem rebut una sorpresa de la nostra amiga PEPA, la que ens ensenya a PEnsar i PArlar durant les sessions de filosofia amb mig grup. Ens ha fet arribar una caixa i ens ha explicat que a dins, hi havia una sorpresa a dins. Ens ha proposat que esbrinéssim quina era la sorpresa.

Hem sacsejat la caixa, hem comprovat si pesava gaire, quin soroll feia l’objecte que hi havia a dins…I hem començat a fer preguntes per formular hipòtesis. La consigna que ens han donat les mestres ha estat que féssim preguntes que només poguessin ser respostes amb un Sí o un No. Al principi ens ha costat una mica acotar les preguntes i tibar del que ja sabíem per continuar investigant.

Amb aquesta activitat hem practicat les habilitats de recerca i deducció com endevinar, esbrinar, formular hipòtesis, observar, buscar alternatives i imaginar (idear, inventar, crear…).

 

Si cliqueu sobre aquest enllaç podreu llegir un article que va sortir fa uns dies al Magazine de la Vanguardia sobre la filosofia a l’escola.

Reportatge sobre filoescoles a La Vanguardia

 

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading