Filosofia al Parvulari

Des de filosofia hem començat a PEnsar i PArlar amb la PEPA, la nostra amiga que ens proposa activitats pràctiques a través de les habilitats de pensament.

A EI4 hem fet una activitat que es diu la “Caixa secreta”. Es tracta d’una proposta en la que, a través dels sentits, formulem hipòtesis per endevinar què hi ha dins d’una caixa.
Escoltem el soroll que sentim en sacsejar-la, el pes que ha guanyat la caixa  amb l’objecte en el seu interior… i ens comencem a fer preguntes. Els objectes que hi acostuma a posar la mestra són dels que tenim a l’aula; per exemple unes tisores, una peça de construcció…
Quan acabem deduint quin és l’objecte en qüestió, parlem de quins han estat els passos que ens han portat a aquella conclusió i de què hem anat pensant i com ens hem sentit durant el procés.
A continuació podeu veure un tastet de l’activitat.

A EI5 hem fet una activitat ben diferent. A partir de dues línies paral·leles hem hagut de dibuixar el primer que ens ha vingut al cap tenint en compte les nostres vivències i coneixements previs. La premissa era fer que les línies s’integressin en el nostre dibuix.
Com veureu a les imatges de sota, cadascú de nosaltres hem dibuixat coses ben diferents però ben vàlides. De fet, alguns hem fet servir les paral·leles en horitzontal i altres en vertical.

I és que la filosofia per als petits és això: educar en el respecte, la llibertat d’opinió i l’interès en justificar allò que penses.

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading