Fem un “lapbook” de tardor

Aquest trimestre els elefants, els gegants i els dracs hem fet un lapbook de tardor. Sabeu què és un lapbook? N’havíeu sentit a parlar mai? La paraula “lapbook” ve de l’anglès i es podria traduir per “llibre de falda”. És un llibre de cartolina que s’utilitza per presentar informació sobre un tema. Depenent de l’edat dels infants que l’estan creant, dins d’un lapbook s’hi poden posar solapes, finestretes, fotos enganxades, sobres que contenen informació…i tot tipus d’elements per exposar un tema concret. El lapbook és una eina educativa fantàstica perquè…

1. Els infants participen de tot el procés de creació

2. És una font de motivació i concentració

3. Retenen millor allò que han après

4. Els ajuda a desenvolupar les habilitats manuals

5.Potencien la seva autoestima i confiança

A més dels beneficis educatius, representa un tresor per a ells. És quelcom que han creat ells i el continuaran mirant amb atenció quan ja hagi passat temps des de que el varen fer.

L’objectiu del nostre lapbook és treballar el pas del temps a partir  de diferents activitats escrites, orals, memorístiques i plàstiques.Les mestres volen que ens enduguem a casa una mostra de cançons, poemes i dites que fem a l’aula. Perquè el lapbook és un recull de les activitats, del projecte tardor, més significatives de cada curs. A l’atelier també hem vestit el lapbook de colors de tardor, i hem fet una estampació d’una fulla i hem elaborat una castanya que ens ha ajudat a tancar el treball.

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading