Fem panellets

50 grams de sucre, 75 grams d’ametlla en pols, i 25 grams de pinyons. Aquests són els ingredients que les mestres ens han demanat que portéssim per poder fer els nostres panellets aquest matí. Però amb això no n’hi havia prou… també hem necessitat les patates que ens havien bullit a la cuina, els estris per treballar els ingredients  i una bona mica d’ajuda dels nens i nenes de 6è de Primària amb els qui hem fet un treball en xarxa…

Hem començat el matí folrant les taules amb paper perquè el procés fos el més higiènic possible. Els nostres -ara ja amics- de sisè, han pelat les patates i les han posat en un bol per xafar-les ben xafades. Després hi han afegit el sucre i l’ametlla en pols i han començat a fer la massa amb tots els ingredients. Ens han repartit una mica de massa a cadascun de nosaltres perquè féssim les boles per als panellets. Amb això també ens han hagut d’ajudar una mica, ja que alguns de nosaltres les fèiem massa grans o massa petites i pel que ens han dit per tal que es coguin bé han de tenir tots mides similars… La part final, que és la d'”arrebossar-los” amb pinyons, és la que més ens ha agradat, perquè si en sobren els podem tastar. Penseu que a aquella hora encara no havíem fet el petit mos i no els hem fet cap lleig!

Un cop fets els panellets, els hem posat en safates que hem marcat amb el nom de la nostra classe per tal que demà, quan ens els tornin de la cuina bo i cuits, ens els puguem menjar, junt amb les mandarines i les castanyes durant la festa de la castanyada.

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading