Fem macedònia i taller de coeducació

Aquest matí a infantil hem rebut la fruita de la Generalitat. Era la primera entrega d’aquest curs. Ens han fet arribar plàtans, pomes de dues menes, taronges i peres a la cafeteria, i els dracs d’I5 hi hem anat i hem ajudat les nostres mestres a portar la fruita a totes les aules i repartir a cada grup-classe unes quantes peces de cada; en concret, el que necessitaven per fer una macedònia ben bona.

Cadascun de nosaltres havíem portat un bol i una forquilla, i hem pogut escollir quants trossets de fruita i de quina mena la volíem, i ens l’hem regat amb una mica de suc de taronja:

A I5 ens hem servit la fruita nosaltres mateixos i ens hem espremut el suc de taronja amb l’esprimidora:

A la tarda, cadascú a la seva aula i amb la tutora, hem fet activitats de coeducació. En primer lloc hem observat dues imatges. Una plena de joguines roses (cotxets, nines, cuinetes, tocadors de maquillatge..) i una plena de joguines blaves (jocs de construcció, cotxes, animals, pilotes…). A partir d’aquí hem  estat parlant sobre el tema. En un principi molts de nosaltres argumentàvem que les joguines de color rosa eren per a les nenes i les blaves per als nens. Però quan hem començat a explicar què li agradava a cadascun de nosaltres hem anat veient que tots i totes som diferents i tenim els nostres propis gustos independentment del nostre gènere.

Una cosa semblant ha passat quan hem parlat sobre els oficis que ens agradaria fer de grans. Primer hem respost a aquesta pregunta. Seguidament, les mestres ens han sorprès amb una segona qüestió: i si fossis nen enlloc de nena?/ I si fossis nena enlloc de nen? Ens hem adonat que no cal canviar d’ofici pel simple fet de ser un nen o una nena…

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading