Fem ioga i ens relaxem

Després de dos dies i mig d’activitat física, passejades i esport, aquest tarda ens ha tocat gaudir d’una activitat més relaxada però igualment saludable: el ioga. Els  infants d’EI3 hem fet un taller de relaxació i massatges amb les nostres mestres a l’arbreda. Elles ens han enganxat una estrella platejada al front mentre ens deien paraules boniques. Després hem fet una rotllana ben gran i ens hem fet massatges. També hem bufat per una punta d’una canya mentre a l’altra punta hi anàvem posant tots els dits, un a un, i ens hi fèiem pessigolles mentre respiràvem calmadament. Es veu que d’això, fent ioga, se’n diu pranayama:

Els gegants d’EI4 i els dracs d’EI5 hem fet el taller de ioga amb la Jana Tarragó. que és la mare de l’Aleix d’EI5A, al Jovigim. Hem començat els dracs d’EI5 i després ha estat el torn dels gegants d’EI4. Ens hem tret les sabates i hem fet tres files davant de les nostres mestres tutores i de la Jana. Elles ens han enganxat una estrelleta platejada al front i ens han dit aquestes paraules: “ets bonic/a i intel·ligent”, paraules que a alguns ens han fet arrancat un petit somriure. Després, hem fet una rotllana gegant entre tots i ens hem assegut amb les cames creuades i l’esquena i el cap rectes i alineats com si algú ens estigués tibant del cap amb un fil invisible. I amb els dits polzes junts -d’això se’n diu fer una mudra- hem respirat pel nas mentre fèiem un minut de silenci.

Tot seguit, la Jana ens ha convidat a obrir els ulls i escoltar un conte sobre uns germans que llegien un llibre. Per la finestra veien la lluna. I emprenien un viatge en el que es trobaven una barca, una vela, una serp, un gat, un gos, les muntanyes, els arbres… Cada cop que el conte ens parlava d’un d’aquests elements nosaltres fèiem una postura concreta que recordava a aquest element. Es veu que d’aquestes postures se’n diuen “asanes”!

Al final de tot, ens han repartit una canya a cada infant i hem bufat per una banda mentre per l’altra posàvem un dit i després un altre i fins i tot el palmell de la mà per fer-nos-hi pessigolles. Teníem les cames creuades i sentíem música relaxant de fons. Quin benestar…

Moltes gràcies per oferir-te! Ens ha encantat!

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading