Experimentem: quants anys tinc?

Dins del marc dels experiments del laboratori, les mestres ens van preparar una activitat als infants de Parvulari 5 anys que es deia “Quants anys tinc”. Els nostres anys els tenim clars, però i els anys que tenen els arbres que hi ha al pati? Hem pensat mai com els podem saber? Ells no parlen, no ens ho poden dir… En les converses que van sortir arrel d’aquesta pregunta van sortir hipòtesis interessants relacionades amb l’alçada i l’amplada de cada arbre en relació a la seva edat.

Després d’escoltar les idees d’uns i altres, vam sortir al pati a observar els troncs que hi ha. Ens vàrem fixar en les anelles que es dibuixaven als cilindres (que ja estan polits i es veuen molt bé) i vàrem intentar trobar els de les branques i els troncs. Ho sabíeu, que cada anella de l’arbre equival a un any seu de vida? Ens ho van dir les mestres!

Havent descobert això, ja vam poder comptar quants anys té l’arbre que havíem escollit observar, traspassar el dibuix de les anelles al paper i dibuixar-les al natural amb color marró. Quina gran experiència!

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading