Ens endinsem al Digiplanetàrium

Feia molts dies que ho esperàvem, i finalment va arribar el dia en què ens vam poder endinsar a fer un viatge per l’espai a dins del Digiplanetàrium. Abans de fer-ho vam observar que tenia forma de mitja esfera de color negre, i costava una mica troba-ne la porta. Vam entrar i el Jordi ens va ensenyar una imatge d’un bosc on es veia el sol. Mica en mica, la llum de l’astre rei es va anar apagant i va aparèixer la lluna, que era quasi plena. Va ser llavors quan vam començar a veure les primeres estrelles. I un cop ja hi eren totes, el jordi ens va explicar què són les constel·lacions i també ens va dir que tenen forma de figures mitològiques i que algú les va inventar fa molts i molts anys perquè ens poguéssim guiar pel món, ja que són com una mena de mapa del cel. Vam poder veure els dibuixos de cadascuna de les constel·lacions: l’ossa major, l’ossa menor…

El Jordi ens va explicar que el sol és la nostra estrella, i que els diferents planetes del Sistema Solar donen voltes sobre si mateixos i al voltant d’ell. Tot seguit ens va convidar a fer veure que fèiem un viatge a la lluna dins d’un coet, com si fóssim astronautes. Ens va ensenyar la lluna de prop i ens va explicar que algunes persones l’havien arribat a posar-hi els peus. De fet, vam veure com els astronautes sortien de la seva nau i flotaven, perquè no hi havia gravetat. Des del coet, també vam veure Mart; es veu que hi ha un robot investigant la seva superfície, i de moment ja hi han trobat aigua!

També ens va parlar dels asteroides i meteorits i ens va sorprendre dient-nos que són els que fa molts anys van provocar que a la Terra s’extingissin els dinosaures. Ens va dir que el planeta més bonic és el nostre, la Terra. Vam acabar el viatge estirats a terra i veient imatges de la Terra, observant la seva diversitat d’espècies i paisatges. I tot això acompanyat de músiques boniques relacionades amb els planetes, com per exemple les de Gustav Holst.

Per cert, parlem en passat perquè com que al parvulari som molts nens i nenes, uns quants hi vàrem anar dilluns (ei4a, ei4b, ei3a i ei3b) i la resta dimecres. La visita va durar uns 45 minuts per grup. Vam sortir d’allà súperemocionats! Quines ganes d’aprendre més coses sobre l’espai i els planetes, i això que ja en sabem forces! Us deixem la foto de grup que ens vam poder fer davant del Digiplanetàriium:

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading