Els Tirallongues a l’escola

Volem continuar coneixent algunes de les tradicions catalanes que tenim tan a prop, i és per això que  ahir dijous i avui divendres a la tarda han vingut uns quants representants dels castellers de Manresa -els Tirallongues- a explicar-nos coses sobre els castells humans. Sobre el vestuari, ens han explicat que ells porten pantalons blancs, camisa blava amb ratlletes blanques (sembla gris), una faixa, un mocador, i els més petits, un casc. Cal tenir en compte, però, que cada colla porta la camisa d’un color diferent. Dijous, un dels nois portava un vestuari una mica diferent del que us expliquem i vam jugar a endevinar qui era el que no s’havia vestit com un autèntic Tirallonga.

Els nois i noies ens han demostrat com es posen la faixa de manera que els quedi ben tensada,  i com s’han d’ajudar entre ells per aconseguir un bon resultat.

També ens han ensenyat a fer d’enxaneta. Primer puja l’acotxador , que és qui va a sota de l’enxaneta i un cop a sobre d’ell i amb les cames obertes, l’enxaneta aixeca l’aleta (la mà). Alguns ens pensàvem que s’hi asseia sobre però ens han explicat que no. Tot seguit ens han posat a prova a nosaltres: hem pujat a les espatlleres del gimnàs i quan arribàvem a dalt de tot havíem d’aixecar l’aleta com si fóssim enxanetes.

El pas següent ha estat aprendre a fer la pinya,  i ho hem fet per grups-classe, prement per aguantar la torre i amb les mans ben amunt. Després, per jugar una mica, hem fet uns castells gegants a terra. Ha estat molt divertit!

Per acabar, els Tirallongues ens han demostrat com feien un castell de dos, i entre tots els hem fet de pinya.

Dijous vam ser els elefants i els gegants qui vam participar en l’activitat:

Divendres ha estat el torn dels dracs. En el nostre cas hem pogut sentir en directe el so de la gralla i veure l’instrument:

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading