Els infants de Parvulari fem visites guiades a les nostres famílies

A les nostres mestres els agrada que no tinguem vergonya i ens atrevim a parlar davant de les altres persones. Per aquest motiu i també perquè es van adonar que algunes de les nostres famílies no coneixien a fons tots els espais on nosaltres juguem i aprenem durant el dia, ens van proposar un repte. I si les convidàvem una estona abans de l’hora de plegar a la tarda i els fèiem una visita guiada pels espais del nostre Parvulari? Seria una bona manera de fer una conferència; davant de les nostres famílies,vencent les vergonyes i aprenent a organitzar el nostre discurs.

Així és que durant aquestes dues últimes setmanes i en diferents dies, cadascun dels grups del Parvulari hem rebut les mares i pares que han pogut venir i els hem preparat la ruta amb les explicacions pertinents. Dins de cada grup-classe, els diferents grups d’infants s’encarregaven d’explicar un dels espais. La biblioteca, el laboratori, l’aula de musicos, l’atelier, l’aula de psicomotricitat, els espais comuns i els racons, la fusteria… i els d’EI4 i EI5 acabàvem la visita mostrant quin és el lloc del pati on es troba el nostre grup-classe amb la mestra abans de tornar cap a l’aula. De cada espai en vam explicar què és el que hi anem a fer, quines normes hi seguim, amb quines mestres hi anem, quines són les rutines que hi tenim, com ha de quedar organitzada l’aula quan en marxem… Així, per exemple, a la biblioteca vam poder explicar com estan organitzats els contes amb etiquetes segons la seva temàtica i on es troba cadascun.

Preparant aquesta activitat, la majoria de nens i nenes ens vam adonar que a tots i cadascun dels espais tenim la sensació de que hi anem a jugar. Per què deu ser? Doncs segurament perquè aprenem alhora que ens ho passem bé!

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading