Els gegants treballem els oficis. 1.Fem massa de pa

Recordeu que al festival els nens i nenes d’EI4 anàvem caracteritzats amb les robes de diferents oficis (forners, sabaters, sastres, ferrers…). Això és perquè ens va cridar molt l’atenció la manera que tenia la gent de guanyar-se la vida durant l’edat Mitjana. Doncs bé, ara hem decidit posar-nos a prova i veure si és gaire difícil fer totes aquestes tasques.

Per començar, ens hem convertit en petits forners. A l’atelier, hem fet la massa del pa amb farina i aigua. Abans, ens hem rentat les mans; és important que els forners tinguin les mans ben netes! També hem netejat les taules i les hem enfarinat perquè la massa no s’hi quedi enganxada. Cadascun de nosaltres tenia un bon grapat de farina i un bol d’aigua a compartir amb tots els companys de la taula. El més difícil ha estat trobar l’equilibri entre la quantitat de farina i la d’aigua per tal que la massa resultant no fos ni massa aigualida ni massa agrumollada.

Les mestres han recollit algunes reflexions que nosaltres anàvem comentant; moltes, en relació a la textura de la massa:

-Sembla un slime!                -és com jugar amb plastilina              -tinc massa farina, necessito més aigua            -Això pesa molt!             -és molt enganxifós. “Vale”, ara ja puc fer formes.            -jo faré un cargol         

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading