Els elefants fem music in English: el piano

En aquesta entrada al blog us volem explicar alguns dels continguts musicals que hem estat treballant a Music in English a EI3 durant aquest primer trimestre i adjuntar-vos alguns vídeos perquè pugueu reforçar el que hem après a l’aula a casa si és que us ve de gust. Però abans, us volem parlar d’un amic que hem fet a l’aula de Music. És un lloro i el seu nom és “Mr. Parrot”. Potser algun dia us parlarem d’ell, ja que gràcies a aquest animal amb plomes de colors, aprenem moltes cançons i descobrim la música en general; li encanta, fer música amb nosaltres!

L’instrument que hem començat a conèixer i que ens ha servit d’excusa per portar la pulsació tocant instruments de percussió, cantar cançons i aprendre petites danses… ha estat el piano. A l’aula però, no tenim piano sinó un teclat. N’hem pogut veure les similituds i les diferències i fins i tot alguns ens hem atrevit a experimentar amb els sons  del teclat:

 

Heu vist mai com funciona un piano per dins? Sabeu per què ens diuen que és un instrument de corda? Resulta que quan un@ pianista prem una tecla, aquesta tecla activa un martellet que pica sobre una corda i la fa vibrar. Mireu, mireu:

Una de les obres que ens han servit per aprendre a reconèixer el so d’aquest instrument és “Pa amb mantega”, de Mozart. En aquest enllaç es pot escoltar l’obra. El més representatiu en són els glissandos, ascendents i descendents.

Mentre l’escoltem a classe, ens convertim en petits músics fent servir un “piano màgic” cadascun per a poder imitar els glissandos. Mireu aquest pianista que bé que toca la mateixa obra; nosaltres l’intentem imitar:

Pel que fa a cançons, hem après “Say hello”, que la cantem al principi de tot de la classe amb l’ajuda del Mr.Parrot i a principi de curs ens anava molt bé per recordar els noms dels nostres companys i companyes, i també aquesta sobre els colors de l’arc de Sant Martí.

Prèviament, hem estat treballant els colors amb unes cintes que ens han servit també per ballar la dansa “Dry bones” cantada pels Delta Rhythm Boys:

 

També hem après un fragment d’aquesta cançó per donar la benvinguda a la tardor i aprendre que moltes fulles, en aquest temps, es tornen grogues, vermelles i marrons; ens hem atrevit a cantar-la portant la pulsació amb uns instruments de percussió anomenats “claves” i també amb els ous sonors:

I a la tardor, també celebrem Halloween! Aquesta cançó de Halloween ens parla de sentiments: en Jack o’Lantern ens mostra una cara contenta, una cara enfadada, una d’espantada i una de trista. Ens encanta imitar-lo mentre cantem! Ens voleu posar a prova?

La tardor és temps de pluges. Coneixeu aquesta cançó? Amb ella li demanem a la pluja que marxi i torni un altre dia perquè els nostres amics el gos, la tortuga, el porc, la vaca i el cavall volen jugar. També ens agrada manipular i tocar instruments que ens recordin el so d’aquest fenomen meteorològic, la pluja.

També hem après algunes danses. No us penseu que sigui fàcil, fer una rotllana. Ens va molt bé escoltar aquesta cançó per fer-la ben feta:

I amb el projecte SI, hem après com afecta la música al nostres estats d’ànim. Mireu com ens movem segons el que ens proposa el Càrdio…

Finalment, hem treballat la relaxació. Fixant-nos en com sonen les campanes “DO” i “SOL” i imitant la seva veu, i escoltant músiques tranquil·les com ara la tardor de Txaikovski mentre ens fem massatges a l’esquena o gronxem unes nines abans de posar-les a dormir.

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading