Els elefants aprenem a reconèixer el nostre nom

Els elefants ens estem iniciant en l’aprenentatge de les lletres. Una de les primeres activitats que fan les mestres amb tot el grup és passar els “bits” amb els noms dels nens i les nenes de la classe perquè els anem recordant globalment. Ho fem de manera periòdica,  cada dia. Així, mica en mica, aprenem a distingir el propi nom del dels companys.

Per altra banda, i també a partir del propi nom, comencem a treballar les cinc vocals. Quines vocals té el meu nom? Quantes “as” té? I “es”? I el nom de la meva amiga, quantes “as” té?

En l’activitat que us volem explicar, la mestra ens proposa a 5 nens i nenes que busquem el nostre nom entre tots els que hi ha. Amb aquesta activitat aprenem a reconèixer el nostre nom, i mica en mica també el dels nostres companys. Aprenem les vocals, i fins i tot alguna consonant.

Al racó de lecto-escriptura tenim els nostres noms en petit. Ens agrada tenir-los a l’abast per poder jugar, analitzar les lletres i comparar els noms. Fins i tot quan al matí la mestra escriu la data a la pissarra, ja comencem a reconèixer alguna de les lletres que fa servir!

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading