Els dracs vermells al Marroc, Equador, Romania, Cuba i Venezuela

Durant aquests dos mesos de febrer i març a I5A hem anat rebent famílies de la classe que provenen de diferents parts del món i ens han explicat amb detall i dedicació les seves cultures i tradicions. Ha estat una experiència molt gratificant tant per a les famílies com per als dracs vermells, ja que hem descobert moltes coses de diferents països.
A continuació us en fem una pinzellada:

MARROC
El pare de l’Abrar va acceptar encantat la nostra invitació i va venir una matí per explicar-nos les diferents llengües que es parlen al Marroc, quants habitants hi viuen, les tradicions que tenen, el menjar, les músiques del seu país i ens va ensenyar la roba típica que porten als casaments. També ens va mostrar fotos dels carrers i les ciutats del Marroc, on predominen les cases i façanes molt treballades de color blanc amb pinzellades de colors vistosos com el blau cel:

EQUADOR
La mare de l’Aitana ens va explicar moltes coses d’Equador; ens va ensenyar la bandera i els seus colors i també ens va explicar el significat del nom del seu país. Ens va portar «Banana Macho», i ens va explicar que és una fruita que es menja fregida; i perquè en coneguéssim el gust, ens en va portar per tastar. A més a més, ens va dir que van descobrir que les Illes Galàpagos pertanyen a l’Equador i allà hi viuen animals que ens van cridar molt l’atenció, com les tortugues gegants, que semblaven dinosaures. I per acabar, ens va ensenyar un vídeo de les balenes geperudes que ens va deixar amb la boca ben oberta dels salts que feien a la superfície i la grandària que tenen.

ROMANIA
El pare de l’Emma Alma és de Romania i va venir un dia a la tarda a explicar-nos moltes coses de Romania. Ens va passar un vídeo molt interessant amb les coses més importants del seu país. Un país proper al nostre, amb un clima molt més semblant al que tenim aquí. Ens va mostrar imatges de castells, de la riquesa natural del país gràcies al pas del riu Danubi. I també ens va ensenyar un vídeo dels balls i danses tradicionals . Per acabar ens va portar un vestit de nena típic de Romania, de gran valor per ells perquè està fet a mà.

CUBA

La mare del Jayden en va explicar moltes coses de l’illa de Cuba, una illa amb una forma ben especial com de cocodril. Una illa amb molt color i molta música, on el clima estiuenc és el més típic. Ens va parlar de la bandera de Cuba i d’un ocell típic d’allà del qual els colors de les plomes eren els de la bandera. En va mostrar imatges del menjar típic de Cuba i sobretot ens va remarcar que la fruita tropical està molt present en la seva alimentació. Vam veure fotos de platges paradisíaques, amb sorra blanca i aigua cristal·lina i ens va mostrar també la ciutat de l’Havana amb els carrers tots plens de colors i de vida. Els cotxes van ser una de les coses que més ens van agradar. Veure aquells cotxes clàssics com si ens haguéssim transportat a una altra època.

VENEZUELA

Finalment, la mare del Benjamín ens va venir a explicar moltes coses de Venezuela, una país al nord d’Amèrica del Sud. Ens va agradar conèixer els plats típics d’allà i ens va mostrar imatges de la seva riquesa natural. També ens va ensenyar imatges de platges i muntanyes. Ens va parlar de música i balls amb tambors i vam poder-ne veure’n alguns a la pantalla. Per acabar, ens va sorprendre amb la imatge d’una platja tota vermella degut a la sorra vermellosa i l’aigua tan cristal·lina que té.

Moltíssimes gràcies a tots i totes per venir!

 

 

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading