Els dracs verds coneixem Mèxic

La mare de la Itzel -l’Angélica- és de Mèxic, concretament de Durango, i ens va ensenyar la bandera del seu país i moltes altres coses referent a aquella zona del món. Per començar ens va mostrar unes fotos d’un lloc on fa molts anys hi havien unes piràmides. Unes eren a Maya, a Ciutat de Mèxic, i altres eren temples.
També ens va ensenyar alguns animals que són típics d’allà, com els flamencs, els jaguars, els ajolote ( que és semblant a una sargantana, fa uns 30 cm i mai es fa vell, i a més té la particularitat que es regenera molt ràpid: si es talla una cama li torna a sortir). També ens va explicar que hi ha tortugues marines que viuen a la platja i viuen uns 50 anys. Si són molt grans, elles deixen els ous a la platja i després tornen a l’aigua. També hi ha un altre animal que es diu xoloiscuintle ( surt a la peli de Coco) i sembla un gos; la llegenda diu que quan algú moria el gos l’ajudava a passar a un món millor.
Més tard ens va ensenyar algunes fotos dels vestits típics amb molts de colors, i també alguns de mariachis.
Un exemple de menjar típic és el guacamole, els tacos, el chile, tamalis ) que és amb una fulla de blat de moro seca i hi posen pollastre, la carn i ho emboliquen tot ben embolicat per fer-ho al vapor. El pimiento verde relleno de carne amb una salsa de nous és un menjar tipic del dia de la independència de Mèxic, que se celebra el 16 de setembre.
A les festes mexicanes hi ha pinyates, i ara n’hi ha moltes, però les típiques són les de 7 picos. A dins estan plenes de fruita, regals, dolços… Abans es deia que els 7 picos eren els 7 pecats, i al picar la pinyata destruïen tot allò dolent. També hi ha banderoles de paper per decorar les festes i nosaltres en vàrem poder fer algunes .
Finalment, la mare de la Itzel ens va ensenyar alguna peça de roba típica que estava brodada a mà i feta amb tints naturals de flors o d’animals. Moltes gràcies per la teva visita, Angélica!
Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading