Els dracs gaudim de “El cavaller del bosc” al Conservatori

Aquest matí els dracs hem marxat ben puntuals cap al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Sort que és a prop, perquè l’espectacle començava a les 9.30h i a més, es preveia pluja. L’activitat que ens han proposat girava entorn de la figura del compositor Robert Schumann i la seva obra per  a piano “Àlbum per a la joventut”. Només arribar, ens ha rebut el David Sisó. I entre ell, l’Anna Vega, la Marta, el Lluís i uns quants professors més, ens han explicat que en primer lloc practicaríem algunes cançons, danses i ritmes, i així després podríem participar en el conte que ens explicarien a continuació: Robert Schumann i el cavaller del bosc. Aquest és el conte:

Ens han presentat en Robert, un compositor de música que va viure fa molts i molts anys i ens han explicat la seva història. Entremig del conte, hem pogut participar activament a través de la música i el moviment. En la primera peça -el camperol alegre-, quan sonava el clarinet havíem d’aixecar un punt de llibre d’un follet que ens han acabat regalant; en una altra, picàvem un ritme amb uns palets xinesos i amb els peus; en una altra, havíem de seguir amb la mirada el moviment que feia amb el mocador el nostre company … Hem pogut veure i sentir in situ la guitarra, el piano, el clarinet, les timbales, el triangle… i alguns de nosaltres fins i tot ha pogut tocar el pandero. Al final de tot, el David ens ha fet unes quantes preguntes com ja ens havia avisat: com eren els vestits de la gent que vivien en aquell temps? Quin instrument tocava Clara Shumann?…

Si l’objectiu dels professors del Conservatori era aconseguir despertar-nos interès i amor per la música, us podem assegurar que ho han ben aconseguit! Ens ho hem passat genial!

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading