Els dracs i la caseta de gel

Els dracs hem fet un experiment: la caseta de gel. Abans de fer-lo les mestres ens han introduït l’activitat explicant-nos un conte que va escriure fa uns anys una mestra de l’escola, la Carme Grau. El conte es deia “la caseta de gel” i s’ha convertit en el fil conductor de tota l’activitat.
L’objectiu de l’experiment que ens proposaven era observar què li passa a l’aigua quan la posem en un lloc on fa molt fred, a temperatures sota zero; experimentar amb les nostres mans les característiques (temperatura, duresa, forma…) del gel i també adonar-nos que amb la calor de les nostres mans el gel es torna líquid i torna a ser aigua altra vegada.
Vam tenyir l’aigua de tres o quatre colors diferents i amb ella vam omplir alguns recipients d’aigua per fer glaçons. A continuació tots junts vam anar a posar-los en un congelador i els hi vam deixar tota la nit. Amb l’ajuda de les mestres vam fer hipòtesis sobre què pensàvem que passaria.
El dia següent vàrem anar a buscar els recipients i els vam portar a la classe. Allà ens vam dedicar a observar què havia passat amb l’aigua. Vam jugar amb els glaçons de colors que s’havien format i vam intentar construir la mateixa caseta del conte entre tots. També vam sortir a fora el pati i vam jugar a fer formes. Mireu tot el procés:

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading