Els dracs fem music in English: la guitarra

En aquesta entrada al blog us volem explicar alguns dels continguts musicals que hem estat treballant a Music in English a EI5 durant el primer trimestre i adjuntar-vos alguns vídeos perquè pugueu reforçar el que hem après a l’aula a casa si és que us ve de gust.

La primera cançó que hem après aquest curs, després de repassar la de “Say Hello”, és “How do you do”. Es tracta d’una cançó per saludar els companys i dir-los que estem contents de trobar-los. La que escoltem a la classe no és aquesta versió, però és la que hem trobat via internet perquè pugueu cantar-la a casa tots junts en família. A l’aula, ens movem lliurement fins que trobem un company i el saludem. Primer, donant-li la mà, i després portant la pulsació a sobre el nostre cor. Això sí! Sempre mirant-nos als ulls, com ha de ser! També hem aprofitat la cançó per caminar-ne la pulsació simple i la doble i fins i tot l’hem acompanyat amb els triangles i els claves. Amb els primers, com que tenen un so llarg, portàvem la pulsació doble. Amb els claves, que tenen un so curt, portàvem la pulsació simple:

També hem estat treballant els conceptes de ràpid i lent. Durant uns dies, hem estat escoltant i ballant amb músiques a diferents velocitats; algunes d’elles, de Hap Palmer. Només escoltar-les, sabíem si anaven a la velocitat que va un conill quan corre o bé a la d’una tortuga a la que li costa caminar. De vegades, però, n’hi havia que no eren especialment ràpides ni lentes i dèiem que caminàvem al ritme d’un ànec…

Hem celebrat Tots Sants i com cada any, ens ha vingut de gust celebrar el Halloween. A qui no l’espanta un monstre, una bruixa, un vampir o un fantasma? A nosaltres ens espanen una mica, però són uns personatges tan atractius que ja recordem el nom de la majoria d’ells. Us deixem coses que fan por fent un ball que fa por per desitjar-vos un feliç Halloween!

L’instrument que hem començat a conèixer i que ens ha servit d’excusa treballar audicions, per portar la pulsació tocant instruments de percussió, cantar cançons i aprendre petites danses… ha estat la guitarra. Hem conegut com és i com sona. La Núria i la Marta ens han explicat que les guitarres estan fetes de fusta, tenen 6 cordes i un forat rodó a la caixa de ressonància perquè pugui sortir el so que fan les cordes al vibrar. També hem vist com s’afinen les cordes amb les clavilles. I hem escoltat algunes audicions on sonava aquest instrument. Una d’elles és la dansa número 4 de Granados. L’hem acompanyat tocant el carilló o les campanes afinades.

I en aquesta que us deixem tot seguit apareix en Francisco Tàrrega tocant “Rosita polka”:

 

També hem treballat la relaxació fixant-nos en com sonen les campanes “DO” “RE” “MI”  “SOL”  i “LA” i  ens hem relaxat escoltant contes i músiques tranquil·les mentre ens fem massatges, dibuixem la natura a l’aire o ens movem tranquil·lament per l’aula.

També hem començat a endinsar en les festes Nadalenques.  Amb el Nadal és, l’hora de fer llargues i llargues llistes de joguines! Segur que en aquesta cançó trobem alguna cosa de les que tenim pensades demanar als Reis de l’Orient; és una cançó que va molt bé per repassar vocabulari en anglès…

També estem aprenent la cançó Jingle Bells, i l’acompanyem amb els cascavells. Fins i tot fem un ritme amb corxeres i semicorxeres que ens surt força bé!

Per fer una activitat de relaxació, hem seleccionat una música d’Enya anomenada “Silent Night”. Escollim un sant Josep, una Verge Maria i un nen Jesús entre els alumnes de la classe i els col·loquem a l’establia. Tot seguit, mentre escoltem la melodia que va sonant, els nens i nenes van passant un per un a fer un regal al nen Jesús de forma tranquil·la i delicada.

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading