Els dracs al laboratori

El laboratori dels petits savis és  l’ambient científic d’Infantil on es treballa per ambients. Es tracta d’entorns estimulants en el que els infants es poden moure lliurement, escollir i desenvolupar-se d’una forma natural en relació als seus interessos i motivacions. Són espais que respecten la diversitat i que tenen en compte en tot moment el ritme individual de cada infant.

L’IMAGINARE és un ambient per imaginar i crear històries amb ajuda dels companys, tot ordenant i distribuint l’espai. Allà, durant les últimes setmanes, hi hem trobat un minimón dedicat a l’hivern i hem imaginat històries; tot canviant-les, ens hem expressat.

Hem continuat podent veure com llisca i corre la sorra a través dels  molinets: Això ens ha aportat una sensació de pau i relaxació; no ens cansàvem mai de mirar i mirar el seu silenci, de tocar-la, de traspassar-la d’un lloc a l’altre.

Racó de TOCA-TOCA I FEM: En aquest racó durant el mes de gener i una part de febrer hem elaborat pa. Amb 10 cullerades de farina, un trosset de llevat, un rajolí d’aigua i un polsim de sal hem aconseguit fer un pa boníssim.

A l’ambient de NATURA, que és un ambient de construcció amb materials naturals, hi hem trobat la ciutat dels dinosaures, un repte de construcció:

A l’ambient AQUA s’hi treballen lliurement les qualitats de l’aigua, tot jugant: surabilitat, densitat, moviment, solubilitat… Allà hi hem trobat dos reptes:ens hem preguntat per què no cau l’aigua del pot i també hem experimentat els seus transvasaments, i hem vist córrer l’aigua:

A l’ambient SPECTARE  fem observació amb lupes i microscopi binocular de tot tipus de material que ens desperti la curiositat. Durant aquestes setmanes hem observat formigues, mosques, mosquits, maristes, cucs, aranyes i altres animalons de plàstic. Hem pogut comptar-ne les potes, mirar-ne els ulls, les ales… Tot això amb els pots binoculars:

A l’ambient LUX juguem amb la taula de llum. Llum, colors, transparències, opacitats, siluetes, superposicions, dibuix i escriptura amb farina, tetris… Aquests dies hem observat la transparència d’animals:

A l’ambient fosc, amb la llum ultraviolada els objectes es veuen diferents:

Al racó dels peixos  donem de menjar a aquests animals, els observem i dibuixem el seu hàbitat:

 

A continuació us deixem un recull de moments al laboratori dels tres grups d’infantil 5 anys:

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading