Els elefants de Parvulari 3 anys treballem els cargols

Per continuar treballant el nostre projecte de la tardor, les nostres mestres van animar les nostres famílies a fer una sortida familiar per anar a buscar cargols. Els cargols que vam trobar els vam portar a l’escola.

Un cop a l’aula els hem estat cuidant i els hem donat aigua per beure i enciam per menjar. Hem vist que caminen arrossegant-se amb la panxa i que tenen 4 banyes, 2 petites i 2 grans (a les grans hi tenen els ulls) . També tenen una boca petita. Ens hem fixat que quan “caminen” ho deixen tot ple de baves. N’hi ha de grans i de petits, de color marró i blancs, i tots -absolutament tots- fan caca.

En un paper d’embalar blanc molt gran vam deixar que els cargols s’arrosseguessin, havent-los “sucat” prèviament amb aigua tenyida amb colorant alimentari. Els cargols deixaven el seu recorregut pintat amb pintura de colors!  Vam veure que caminen a poc a poc, i que de vegades van rectes i altres vegades fan línies corbes.

Durant aquests dies també ens hem arrossegat com els cargols i hem intentat dibuixar-los al bloc de dibuix, en un gran mural i fins i tot a la sorra del pati. Al cap d’uns dies de tenir-los amb nosaltres vam fer una petita sortida al costat del riu Cardener per deixar-los en llibertat tots junts, ara que s’han fet amics.

 

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading