El nostre festivalet “Temps de Castells”

Un any més, ahir a la tarda ens vàrem trobar tots per celebrar el nostre festivalet, que per segon any consecutiu vam fer al pavelló de Joviat 1; i sort! perquè la pluja va fer acte de presència! El festivalet d’enguany va ser una mostra de danses relacionades amb l’època medieval. Al castell del Pisdebaix no ens hi faltava cap dels protagonistes imprescindibles: ens van acompanyat el Rei Rosó i la Reina Judita, i també la trobadora Tudelona, la bufó Jess i el petit bufó Martí. Aquests últims ens van tenir ben distrets mentre feien cabrioles a l’aire! Anaven tots molt guapos, amb el vestuari i l’atrezzo que els havien preparat els nens i nenes del Parvulari amb l’ajuda de les mestres.

Vam començar desfilant per parelles al ritme de la música de Carlos Núñez. Al final de tot de la rua ens acompanyaven les mares i pares  dels petitons de la llar amb ells en braços. Les seves cares parlaven per si soles!

Un cop vam estar tots asseguts a terra en fileres, la trobadora Tudelona va fer sonar el corn i ens va fer saber que els reis ens havien convocat allà perquè s’havien assabentat que teníem por d’un drac. La seva intenció era tranquil·litzar-nos, ja que aquest drac -que es deia Trempat i es veu que era molt amic dels reis- enlloc de menjar persones o animals menjava música! És per això que vàrem decidir convidar-lo a quedar-se a viure amb nosaltres i dedicar-li unes quantes danses.

La primera, i conjunta de tota la quitxalla des dels més petits als més grans, va ser la dansa dels ossos, que vàrem acompanyar amb el moviment de les nostres banderoles:

A continuació, va ser el torn dels vilatans més petits de tots, els de la Llar d’Infants. Els més grans ballaven sols, però els més xics anaven en braços dels seus pares i mares. Abans, però, els bufons del PisdeBaix ens van ben sorprendre amb les seves cabrioles. Oh, i és que un d’ells tot just fa p5!

Els reietons, cavallers i princesetes d’EI3 van omplir el pati d’armes amb 3 llargues files i van fer un ball en parelles:

Els forners, sabaters, sastres i ferrers d’EI4 també van ballar i dansar sense fre al so de la cançó “dancing in the tavern”:

Els joglars d’EI5, que a tothora feien xerinola, es van atrevir amb una dansa molt i molt complicada, la Polca d’Ours.  I que bé que ho van fer!

I quan el sol es començava a pondre, com mana la tradició, tothom va sortir al pati d’armes a ballar l’última cançó. Segur que aquesta tarantel·la napolitana us sonava!

I tant i tant ens va agradar que els reis van convidar tothom qui hi havia al castell a afegir-se a la festa:

Però ja se sap que tot allò que és bo s’acaba… i vam acomiadar la festa de la millor manera. Amb una cançó ben alegre que ens va aplegar a tots i a totes al pati d’armes!

Un any més vàrem gaudir dels aprenentatges amb els companys, dels assajos i sobretot de la festa en companyia vostra.

Moltes gràcies a tots i a totes per fer-ho possible de part de tot l’equip d’Educació Infantil i de la direcció de l’escola

 

 

 

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading