El meu lapbook de l’estiu

El curs passat, a les aules, els nens i nenes vam elaborar un lapbook de les diferents estacions de l’any: la tardor, l’hivern i la primavera. Però abans que continuem: sabeu què és un lapbook? És un llibre de cartolina que s’utilitza per presentar informació referent a un tema; s’hi poden posar solapes, finestretes, fotos enganxades… Es podria dir que és una barreja entre un mural i un joc ple de sorpreses.

A finals de curs ens va quedar pendent fer el de l’estiu, ja que en aquesta època de l’any no estem mai a l’escola perquè fem vacances! Per tant, les nostres mestres ens van animar a que, si ens venia de gust i trobàvem l’estona per fer-ho, configuréssim el nostre lapbook d’estiu amb l’ajuda de les nostres famílies. Ens van dir que hi podíem enganxar fotos amb frases que expliquessin alguns moments viscuts durant l’estiu (mirant una posta de sol, descobrint alguna ciutat, visitant un amic, anant a jugar al parc, pujant aquella muntanya, aprenent a nedar, recollint petxines, anant en bicicleta…) Les mestres tenien clar que mentre féssim aquesta feina en equip amb les nostres famílies desenvoluparíem la nostra creativitat i ens convertiríem en protagonistes del nostre aprenentatge. I a més, estaríem súpermotivats pensant en el moment d’explicar-ho tot als nostres amics i amigues!

En la nostra retrobada durant les primeres setmanes d’escola, alguns infants d’EI4 i EI5 hem mostrat els nostres lapbooks als companys i els hem explicat algunes de les activitats que hem fet amb la família i els amics durant els mesos de juliol i agost. Aquesta activitat ens ha servit per practicar les nostres habilitats a l’hora d’expressar-nos oralment i per perdre la vergonya davant dels companys, i també per saber més coses dels seus hobbies i de les seves famílies.

El que és important és aprendre amb sentit, no perquè toca, no perquè està al llibre, sinó aprendre tot allò que és útil per a la vida, allò que és útil per interpretar el que passa fora de les aules. Fernando Hernández (2014)

Fernando Hernández (2014)

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading