Descobrim l’època medieval al castell de Balsareny

Ja hem fet la primera excursió del curs! Hem anat a un lloc que ens ha impressionat molt, el castell de Balsareny. Per arribar-hi, hem hagut de caminar una miqueta, perquè els autocars no han pogut arribar fins al peu del castell -que es troba en un turó sobre el poble-  però de veritat que ha valgut la pena.

Hem arribat per la part posterior del castell, i ens hi hem fet una foto de grup. L’heu vist, penjada al compte d’instagram de l’escola? Després hem anat cap a la part de davant del castell, i quan érem tots allà asseguts, el so d’una corneta ens ha fet mirar a tots cap a la finestra del castell! Hi hem vist un senyor que ens ha convidat a entrar. Era un trobador! Es diu Pau Bròquil, i es dedica a explicar històries de barons i reis a la gent del poble i als joglars com ell.

Un cop a dins del castell, han aparegut altres personatges: el rei, la reina Ermessenda i un joglar, el Genís.

Ens han convidat a entrar a les diferents estances del castell, i és per això que hem fet quatre grups i hem anat entrant als diferents llocs que ens esperaven:

En companyia de la comtessa Ermessenda hem conegut la sala d’armes, on s’està la família durant la major part del dia. Allà hi tenen la biblioteca i hi escolten música. També des de les finestres d’aquella habitació poden veure sortir i pondre’s el sol. La comtessa ens ha explicat un conte i ens ha cantat una cançó que canta sempre a les seves filles.

Amb el seu marit, el rei, hem visitat l’habitació dels seus 4 fills i també la de les seves dues filles. Hem après quina part de l’habitació és el festejador. També ens ha descobert la sala on planxen i resen, i la cuina i el menjador. Quines olles tan grans i quina taula tan llarga!

Al pati d’armes hi hem tornat a trobar en Pau bròquil. Ens ha explicat que quan ve l’enemic, tots es tanquen allà durant dies i fins i tot mesos! Hi tenen un pou d’on agafen l’aigua, i també bestiar per quan tenen gana. Tot seguit hem estat a les cavallerisses, i al celler. Sabíeu que per netejar les botes de vi fan que hi entri un nen o una nena a dins? Això sí, abans, amb una espelma, comproven que hi hagi prou oxigen perquè s’hi pugui respirar estant a dins. També ens ha mostrat un molí per premsar olives; d’elles n’obtenen l’oli. Abans d’acomiadar-se de nosaltres ens ha cantat la Cançó del Castell de Balsareny.

Per últim, hem visitat l’ermita romànica que hi ha al costat del castell de la mà del joglar i hem pogut tocar les campanes i veure com es movien quan les tocaven els nostres companys. Ell mateix ens ha explicat que la seva feina és entretenir el rei i la reina amb els seus malabars.

La gana ens feia córrer, i quan hem acabat  totes les visites hem sortit a fora a menjar-nos els pícnics que portàvem preparats. Cal dir que els elefants hem estat els primers de dinar, perquè hem escurçat una mica la visita al castell, que era una mica cansada. De seguida que hem acabat, ens hem posat a jugar. Tenim la sensació que hem après moltes coses, i sobretot estem contents perquè hem passat un dia divertit al costat dels nostres amics i amigues. Fins i tot els elefants, que era la primera vegada que sortíem de l’escola, hem gaudit de l’aventura i ens hem portat com uns valents i valentes! Sabeu que els habitants del castell ens han felicitat de tan bé com ens hem portat?

Us hem preparat un recull d’imatges dels diferents grups arribant a Balsareny, visitant les diferents parts del castell, dinant, jugant…Esperem  que us agradi:

 

 

 

 

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading